xcounter
#

Турецький БПЛА Akinci на українських двигунах поставив рекорд по висоті та тривалості польоту

5602
Akinci уже успішно виконав 870 випробувальних польотів
Akinci уже успішно виконав 870 випробувальних польотів

Збройні Сили Туреччини та країн-союзників отримають безпілотник, що зможе зависати на майже добу над полем бою, і при цьому – бути на недосяжній для противника висоті

Турецька оборонна компанія Baykar Defence у своєму профілі у Twitter розповіла про новий рекорд, який поставив безпілотний літальний апарат Akinci, що використовує українські турбогвинтові двигуни АІ-450Т.

БПЛА Akinci зміг досягнути висоти в 11,6 кілометрів, провів у небі рекордні 25 годин 46 хвилин, і при цьому фактично пролетів 7507 кілометрів. Ці всі показники – є рекордними серед усіх літальних апаратів турецької розробки, наголошують в Baykar Defence.

Читайте також: Росія перекинула до Криму свій БпЛА "Орион": помірятись силою з Bayraktar ТВ-2

Defense Express уже розповідала про прогрес компанії Baykar Defence у розвитк проекту БПЛА Akinci. Зокрема, ми розповідали, що у квітні компанія провела новий випробувальний політ безпілотника Akinci.

Перша особливість цього польоту Baykar Defence відпрацювала застосування із Akinci новітньої керованої бомби MAM-T розробки фірми Roketsan.

Ця світлина демонструє широту номенклатури озброєння, яке може нести БПЛА Akıncı

Дальність застосування MAM-T перевищує 30 кілометрів, і це робить безсилими проти Akinci всі російські системи ППО малої та середньої дальності включно із тим же комплексом "Панцирь-С".

І також - "дрон-камікадзе" "Ланцет", за допомогою яких РФ збирається боротись із комплексами Bayraktar TB2.

Силова установка забезпечує Akinci максимальну швидкість польоту в 463 км/год, це - також рекордний показник

Другою особливістю цього польоту було те, що безпілотник Akinci тоді уже був оснащений турбогвинтовими двигунами АІ-450Т розробки українського ДП "Івченко-Прогрес".

Ця обставина вказує на те, що Baykar і для серійного виробництва Akinci використовуватиме силові установки українського виробництва.Слід додати, що на Akinci можна встановити один з трьох видів турбогвинтових двигунів - потужністю 225, 450 і 750 к. с.

Проект БПЛА Akinci - це предмет окремої гордості для Baykar Defence, від початку робіт до старту серійного виробництва минуло дещо менше двох років
Читайте також: Польські військові зможуть використовувати Bayraktar TB2 "у парі" з F-16