xcounter
#

Турецькі ЗМІ: літаки F-35 Греції перетворять Егейське море в грецьке озеро

1193
Турецькі ЗМІ: літаки F-35 Греції перетворять Егейське море в грецьке озеро

Купівля F-35 Грецією може означати зміну балансу у Східному Середземномор’ї й на Ближньому Сході, включаючи Кіпр

Халук Оздалга, відомий турецький журналіст, розкритикував політику своєї колишньої політичної партії, до якої належить чинний президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Попри те, що Туреччина є членом НАТО, через бажання придбати російську систему протиракетної оборони С-400 країна була виведена з програми американських винищувачів F-35, яка "була розроблена спеціально проти Росії й Китаю", зазначає Оздалга.

Читайте також: Чому так важко зробити артилерійський 155 мм боєприпас

За словами журналіста, наразі Греція може отримати перевагу в повітрі, збільшити власні територіальні води до 12 миль й перетворити Егейське море в грецьке озеро.

Перевагу Греції в повітрі також може підтверджувати той факт, що грецькі пілоти протягом декількох років виграють нагороду НАТО Best Warrior, тоді як багато турецьких військовослужбовців потрапили до в’язниці після спроби державного перевороту 2016 року.

Зазначається, що Греція планує придбати 24 літаки F-35 п’ятого покоління, модернізує 84 літаки Fighting Falcons четвертого покоління, а також низку власних винищувачів Mirage 2000.

Оздалга стверджує, що купівля F-35 Грецією означатиме зміну балансу у Східному Середземномор’ї й на Ближньому Сході, включаючи Кіпр.

Читайте також: У Польщі птах збив протитанкову ракету (відео)