xcounter
#

Турецька Otokar шукатиме нових покупців на свій БТР Arma під час виставки у Словаччині

1524
Маса цієї бойової машини складає 24 тонни
Маса цієї бойової машини складає 24 тонни

У березні були повідомлення, що бронемашину Arma взяв на випробування Казахстан. Чим ці тести завершились – невідомо

Протягом 25-27 серпня у Братиславі, столиці Словаччини, відбуватиметься оборонна виставка IDEB 2021.

Учасником цієї виставки стане зокрема турецька оборонна компанія Otokar, яка презентуватиме свій бронетранспортер Arma 8x8, оснащений бойовим модулем Mizrak. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: Перехід Польщі на танк з калібром у 130 мм та інші гарматні амбіції
Бронетранспортер Arma випускається також у версії з колісною формулою 6x6

Як передає видання слова генерального директора Otokar Сердара Оргюча, мета участі у виставці IDEB 2021 - компанія хоче знайти покупців на свої бронемашини та бойові модулі серед країн Східної Європи.

Тим більш, в якості козиря Otokar може використати аргумент, що 35 країн світу використовують понад 33 тисячі військових автомобілів та бойових машин виробництва цієї оборонної компанії.

Бронеавтомобіль Arma у версії машини вогневої підтримки піхоти

Варто навести характеристики бойової машини Arma 8x8. Її маса – 24 тонн, корпус зварний із V-подібним днищем, десантне відділення вміщує 10 осіб. Ця машина може виготовлятись у варіанті БТР, бойової машини піхоти, рухомого командного пункту, машини ведення розвідки або ж машини вогневої підтримки піхоти.

Бойовий модуль Mizrak складається із 30-мм гармати та 7,62 мм кулемета, і цей бойовий модуль може керуватись дистанційно.

Бронетранспортер Arma 8x8 із бойовим модулем Mizrak, фото ілюстративне

Були повідомлення, що наприкінці листопада 2020 року турецька Otokar отримала контракт вартістю 110 мільйонів доларів на поставку в Уганду 100 бронемашин типу Arma 8x8 та 4х4 Cobra II, що має відбутись до кінця 2022 року.

Defense Express також розповідав, що у березні 2021 року Казахстан взяв на випробування бронетранспортер Arma 8x8, бо шукає заміну морально застарілим російським бронетранспортерам БТР-82.

Турецький БТР Arma 8x8 під час випробувань в Казахстані, лютий 2021 року

Такі випробування виглядали дещо нелогічно, бо Казахстан має дослідний БТР власної розробки - "Барис".

А чим закінчились випробування турецького Arma 8x8 в Казахстані – поки що невідомо: повідомлень про закупку цих бронемашин – не було, але й не було також повідомлень про відмову казахських військових від купівлі БТР в Туреччині.

БТР казахської розробки "Барис" з 57-мм автоматичною гарматою, фото ілюстративне
Читайте також: Усе буде за вісім років: Україна та Велика Британія продовжують домовлятись про ракетні катери та нові бази