xcounter
#

Цікаві трофеї для ЗСУ у рашистів не закінчилися: до списку приєдналася ще одна машина

29882
Російська БМП-2М
Російська БМП-2М

Українські військові затрофеїли модернізовану російську бойову машину піхоти

Наші бійці продовжують збирати трофеї у вигляді російського озброєння та військової техніки під час контрнаступу Сил оборони України на Херсонщині та на Харківщині.

Так, як повідомляє Ukraine Weapons Tracker, українські військові затрофеїли рідкісну російську модернізовану БМП-2М з бойовим модулем "Бережок".

Читайте також: Рашисти розчарувались у "аналоговнєтной" БМП-3 настільки, що хочуть відновити виробництво БМП-2

У повідомленні зазначається – це вперше, коли ЗСУ вдалося захопити цю БМП, водночас портал Oryx також відмічає, що наразі наші військові затрофеїли одну таку машину.

бмп-2м
БМП-2М, фото ілюстративне

Російська модернізована БМП-2М "Бережок" отримала додатковий панорамний приціл, чотири пускові протитанкових ракет "Корнет" (як варіант може оснащуватися ПТКР "Атака") та 30-мм автоматичний гранатомет АГ-17.

Модернізовані машини отримали двигун підвищеної прохідності з турбонаддувом УТД-23 потужністю 360 к. с. та ходову з покращеними експлуатаційними характеристиками.

Як раніше розповідав Defense Express, перші російські частини, оснащені БМП-2м з бойовим модулем "Бережок", були введені в Україну наприкінці квітня – на початку травня.

Читайте також: ЗСУ отримали шведський "аналог СПГ-9": чи можна з нього "роздовбати" БМП-3 чи танк