xcounter
#

Третій безпілотний Overlord для флоту США: з новою функцією, щоб не відвертати увагу есмінця

4555
Третій безпілотний Overlord для флоту США: з новою функцією, щоб не відвертати увагу есмінця

У США активно розвивають флот надводних безпілотників

Військово-морські сили США у вівторок, 23 серпня, прийняли до свого складу третій безпілотний надводний корабель типу Overlord у рамках нарощування служби своїх експериментів з безпілотними засобами як в морі, так і на березі. Про це повідомляє видання Defense News.

Mariner безпілотний надводний корабель
Безпілотний надводний корабель Mariner

Новий безпілотний корабель отримав назву Mariner. Корабель оснащений системою управління, віртуалізованою бойовою системою Aegis, автономною навігаційною системою тощо.

Читайте також: Пройшов тисячі кілометрів у автономному режимі: безпілотний катер США вперше взяв участь у військових навчаннях

Безпілотний Mariner отримає ще декілька модернізацій та пройде низку випробувань, після чого він відправиться в Каліфорнію і розпочне виконувати операції у 2023 фіскальному році.

США вже використовують інші кораблі типу Overlord – Nomad і Ranger – зокрема вони нещодавно брали участь у військово-морських навчаннях Rim of the Pacific.

Зазначається, що безпілотний корабель Mariner матиме нову вбудовану функцію, яка дозволить йому використовувати унікальну концепцію оперативних випробувань у морі – віртуалізована бойова система Aegis фактично дозволяє Mariner керувати іншими безпілотними кораблями.

безпілотний корабель Sea hunter
Безпілотний надводний корабель Sea Hunter та стелс-есмінець Zumwalt, фото ілюстративне, джерело: ВМС США

Це дозволить, так би мовити, не "відвертати увагу" есмінця на управління цими засобами і загалом дає можливість якнайшвидше виконувати заплановані операції.

З новим кораблем кількість "морських безпілотників" у флоті США збільшиться до семи: це кораблі типу Overlord – Nomad, Ranger, Mariner і Vanguard, прототипи середніх безпілотних кораблів Sea Hunter і Sea HawkSea Hunter і Sea Hawk, а також ще один середній корабель.

Читайте також: Бойові стрільби флоту США: безпілотні платформи допоможуть вразити ціль за межами прямої видимості