xcounter
#

Tornado прослужить Люфтваффе до 2030 року: ресурс планера цього літак збільшили на чверть

2268
В складі німецьких військово-повітряних сил лишаються 85 цих легендарних ударних літаків
В складі німецьких військово-повітряних сил лишаються 85 цих легендарних ударних літаків

Німецька оборонна промисловість проводить для своїх винищувачів-бомбардувальників роботи по кардинальному оновленню елементів планера

Німецькі військово-повітряні сили сповістили, що 10 лютого 2021 року свій перший випробувальний політ виконав модернізований літак Tornado. Цей винищувач-бомбардувальник належить до 33 авіакрила Люфтваффе.

Про це йдеться в публікації порталу Janes.

Читайте також: ​США зупиняє скорочення військового контингенту у Німеччині

Відомо, що німецьке Міноборони хоче зберегти в строю усі свої 85 Tornado щонайменше до 2030 року. Тому оборонна промисловість Німеччини на даний момент виконує кропіткий комплекс робіт по оновленню цих літаків.

Літаки Tornado також лишаються в складі Королівських ВПС Великої Британії

Базовий підрядник – компанія Airbus Defense. На потужностях заводів цієї компанії, як стверджує портал, планери ударних літаків Tornado фактично розбираються.

Наступний крок – інженери компанії Industrieanlagen-Betriebsgesellschaft визначають, які елементи конструкції літака слід замінити. І далі – відбувається заміна необхідних елементів.

Технічне обслуговування літака-винищувача Tornado

Зазначається, що на кожному із цих літаків замінюється близько 400 елементів планера, що, в свою чергу, вимагає виконання близько 2000 виробничих операцій.

Але натомість, завдяки виконаним складним виробничим операціям, ресурс планера літака Tornado збільшується на чверть, або до 8000 льотних годин, проти шести тисяч до модернізації.

У травні 2020 року німецьке Міноборони заявляло, що хоче закупити до 93 бойових літаків Eurofighter і 45 Boeing F-18 на заміну Tornado
Читайте також: Rheinmetall модернізує для бундесверу 27 командирських машин Boxer