xcounter
#

"Томагавкам" летіти лише 400 кілометрів до Петербургу: в Таллінн зайшов есмінець США Arleigh Burke

4381
Есмінець USS Arleigh Burke (DDG 51)
Есмінець USS Arleigh Burke (DDG 51)

Реальна мета візиту корабля – стратегічне стримування РФ на тлі старту навчань "Запад-2021"

Есмінець військово-морських сил США USS Arleigh Burke (DDG 51) зайшов до порту Таллінн, Естонія. Цей візит має "плановий" характер, пише портал Naval Post.

Мета візиту – демонстрація рішучості США захищати Естонію у випадку прямої збройної агресії, і також – посилення посилення взаємовідносин між США та Естонією.

Читайте також: Створення повітряних та сухопутних баз армії РФ у Білорусі: плани, стан та загрози
Есмінець ВМС США USS Arleigh Burke (DDG 51) в акваторії порту Таллінн, фото з відкритих джерел

Зазначається, що американський USS Arleigh Burke (DDG 51) перед візитом до Естонії мав тривале патрулювання, що стартувало у серпні цього року. На шляху до Талліну есмінець ВМС США пройшов води Північної Атлантики та Норвезького моря.

Офіційно, американці заявляють, що мета їхнього USS Arleigh Burke до Таллінну – виключно "гуманітарна": екіпаж корабля відпочиватиме, ходитиме на екскурсії і буде знайомитись із культурою Естонії.

Востаннє Таллінн приймав кораблі ВМС США аж в 2019 році. Тоді це був корабель управління управління та розвідки USS Mount Whitney (LCC 20), ілюстративне фото з відкритих джерел

Але схоже, що реальна мета візиту есмінця USS Arleigh Burke (DDG 51) до Таллінну – демонстрація присутності, що має на меті упередити можливу агресію РФ в регіоні Балтії на тлі старту навчань "Запад-2021".

Тут варто пригадати, що востаннє до Таллінну крупний корабель ВМС США – корабель управління та розвідки США USS Mount Whitney (LCC 20) - заходив аж у липні 2019 року. А корабель класу "есмінець" ВМС США з керованим ракетним озброєнням на борту - USS Hue City класу Ticonderoga – аж в лютому 2017 року.

Есмінець ВМС США USS Hue City під час походу, фото ілюстративне

Також варто пригадати, що від Таллінна до Санкт-Петербургу відстань – усього 400 кілометрів. На такому тлі корабель із майже сотнею ракет "Томагавк" на борту виступатиме саме як один із засобів США по стратегічному стримуванню РФ.

Читайте також: Рішення для бідних: ВМФ РФ реанімує старі ракети