xcounter
#

Стали відомі деталі, як рашисти обстріляли Харків із ТОС-1 "Солнцепек"

5566
Рашистський ТОС-1 "Солнцепек", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський ТОС-1 "Солнцепек", ілюстративне фото довоєнних часів

Доказ свого воєнного злочину окупанти залишили прямо на пусковій установці самохідного вогнемета. А через 4 дні – зазнали розгрому від ЗСУ

Командир 138-ої мотострілецької бригади армії РФ Максімов Сєргєй Вікторович 26 березня цього року дав команду своїм підлеглим обстріляти житлові масиви Харкова із самохідних вогнеметів ТОС-1 "Солнцепек". В результаті удару отримала травми та померла 13-ти річна дівчинка. Проти Максімова відкрита справа по статті про порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Про це Генеральний прокурор Ірина Венедіктова розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Для штурму Сєвєродонецька рашисти женуть небоєздатну бригаду, яка має лише 5 танків та сотню бійців

У відкритих джерелах даних про "подвиги" 138-ої бригади армії РФ до війни – нема. Але за час війни рашистів проти України є така згадка – 30 березня 2022 року стало відомо, що ЗСУ розгромили під Харковом дві батальйонно-тактичні групи зі складу цієї бригади. При цьому наші бійці здобули усю можливу штабну документацію 138-ої мсбр та взяли у полон 60 орків. Розплата за злочин знайшла окупантів буквально за 4 дні.

Заодно можемо зробити висновок – у тих рашистів, що обстрілюють наших мирних громадян, зазвичай все дуже погано зі штабною культурою.Тим більш, як розповідав Defense Express, доказ своєї причетності до воєнного злочину підлеглі Максимова залишили прямо на ТОС-1 "Солнцепек".

Орки лишають доказ своєї причетності до військового злочину прямо на ТОС-1 "Солнцепек", фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти залишили доказ своїх злочинів прямо на ТОС-1 "Солнцепек" (фото)