xcounter
#

США призупинили контракт з "АвтоКрАЗ"

Але на підприємстві стверджують, що робота у них є (відео)
Американська компанія US21 Inc начебто замовила у "АвтоКрАЗ" велику партію машин на шасі КрАЗ-5233
Американська компанія US21 Inc начебто замовила у "АвтоКрАЗ" велику партію машин на шасі КрАЗ-5233
42516

На тлі "замороженого" замовлення від Пентагону єдиний в Україні виробник вантажних автомобілів виконує контракти на постачання нових зразків автомобільної техніки до Збройних сил України та іншим замовникам. Мова, зокрема, йде про 600 підтверджених замовлень, ствердужє керівництво "АвтоКрАЗ"

Замовлення на кілька сотень вантажівок виробництва ПрАТ "АвтоКрАЗ" від оборонного відомства США, що було анонсовано у травні минулого року, "поставлено на паузу".

"Паливозаправники, водовози, звичайні логістичні автомобілі та сідельні тягачі", - перерахував склад "замороженого" американського замовлення гендиректор "АвтоКрАЗ" Роман Черняк в інтерв’ю "Факти ICTV".

Читайте також: КРАЗ звітує про відновлення поставок шасі для ЗСУ

На українському підприємстві, втім, ще сподіваються на відновлення цього замовлення від Пентагону, яке має стати "потужним сигналом для потенційних клієнтів". А поки працюють над виконанням інших контрактів.

КрАЗ 5233 4х4
США замовили у "АвтоКрАЗ" вантажівки на платформі КрАЗ 5233 4х4

"Підтверджених, вже підписаних замовлень – близько 600. А у "портфелі", по яким йдуть торги і по яким ми не отримали фінансового підтвердження – їх понад 1000", - розповів Роман Черняк.

КрАЗ-6510ТЕ
Тягачі КрАЗ-6510ТЕ, виготовлені на замовлення Міноборони України, січень 2022 року/ Фото - "Кременчуцька газета"

За його словами, серед замовників країни Африки, Азії та головне - Збройні сили України. Саме Міноборони у цьому році вперше отримали партію нових сідельних тягачів КрАЗ-6510ТЕ.

КрАЗ-6510ТЕ
Журналісти, які протестували новий безкапотний КрАЗ для ЗСУ кажуть - машина добра, навіть коробка-автомат є

Керівник "АвтоКрАЗ" запевняє, що на підприємстві вирішили головне питання, яке турбувало українських військових – імпортозаміщення комплектуючих з РФ.

КрАЗ-63221 6х6
Водночас на приватному підприємстві нічого не говорять про відновлення постачань "основної вантажівки ЗСУ" КрАЗ-6322 6х6, яка також позиціювалась як платформа для великої кількості спецмашин (САУ "Богдана", РСЗВ "Верба", комплексу "Нептун" тощо)

"Абсолютно нуль на сьогодні постачань з РФ. Абсолютний нуль на сьогодні постачань з Білорусі. Ми перейшли на комплектуючи з Польщі, Словаччини, Чехії, Туреччини та Китаю", - наголосив генеральний директор "АвтоКрАЗ" Роман Черняк.

Читайте також: Чеська Tatra звітує про рекорд продажу шасі в 2021 році