xcounter
#

Міноборони України отримало від КРАЗу партію тягачів для важкої техніки

4609
Тягачі КрАЗ-6510ТЕ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Тягачі КрАЗ-6510ТЕ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Українські військові сподіваються, що зможуть замінити старі тягачі та МАЗи машинами вітчизняного виробництва

Кременчуцький автомобільний завод передав Міноборони України перші декілька сідельних тягачів КрАЗ-6510ТЕ.

Ці машини уже пройшли комісію, відомчі випробування Міноборони, і наказом Міністра оборони України ці машини уже поставлено на забезпечення. Про це пише портал "Кременчуцька газета".

Читайте також: Почалися ходові випробування серійної пускової установки комплексу РК-360МЦ "Нептун" (відео)

Відзначається, що ці тягачі служитимуть для доставки важкої техніки на тралах або напівпричепах. Тому КрАЗ-6510ТЕ оснащені гідролебідкою на 15 тонн для витягування техніки на напівпричепи.

Також ці автомобілі оснащені сідельно-причепним пристроєм, який забезпечує більш якісну роботу автопоїзда на дорогах з нерівною поверхнею.

Тягачі КрАЗ-6510ТЕ, виготовлені на замовлення Міноборони України, січень 2022 року, фото - "Кременчуцька газета"

Рама, трансмісія та всі системи автомобіля, що забезпечують роботу автоматичної коробки передач – виготовляються на потужностях КРАЗу. Українські військові сподіваються, що КРАЗ і далі стабільно виконуватиме замовлення на свої тягачі КрАЗ-6510ТЕ. Збройні Сили України сподіваються, що ці машини прийдуть на заміну радянським тягачам, що досі служать нашому війську.

Один із тягачів КрАЗ-6510ТЕ, виготовлених на замовлення Міноборони України, січень 2022 року, фото - "Кременчуцька газета"

Як раніше розповідав Defense Express, на початку січня 2022 року КРАЗ передав нашим військовим шасі КрАЗ-63221 6х6 для монтажу спеціального обладнання. А наприкінці грудня 2021 року підприємство отримало замовлення на два КрАЗ Cougar для ДССТ.

Також Defense Express писав про те, що у вересні 2021 року Міноборони України дало велике замовлення на ремонт тягачів МАЗ-537.

Тягач МАЗ-537 ЗСУ, фото ілюстративне
Читайте також: "Паллада" готується до закладки плавучого доку на замовлення Хорватії