xcounter
#

США готові кинути в бій свої бомбардувальники B-2: де країна розгорнула п’яту частину флоту цих стелс-літаків

7290
США готові кинути в бій свої бомбардувальники B-2: де країна розгорнула п’яту частину флоту цих стелс-літаків

Сполучені Штати розгорнули свої бомбардувальники в Австралії на фоні напруженої ситуації з Китаєм

Сполучені Штати Америки розгорнули одразу чотири своїх стелс-бомбардувальники B-2 Spirit на авіабазі Емберлі Королівських ПС Австралії у Квінсленді. Про це повідомляє видання The War Zone з посиланням на супутникові знімки від Planet Labs.

Читайте також: Американські "стелси" B-2 Spirit вперше за півтора роки прилетіли до Великої Британії

Таким чином, США мають в Австралію одразу 20% своїх стелс-бомбардувальників, враховуючи те, що ПС США наразі експлуатують лише 20 літаків B-2. При цьому, як наголошують у виданні, ймовірно, присутність цих бомбардувальників в Австралії стане "нормальним явищем", оскільки США та Австралія будуть тісно співпрацювати у питанні стримування Китаю.

Зазначається, що ці чотири B-2 були відправлені з 509-го бомбардувального крила на базі ПС США Вайтмен, штат Міссурі, для підтримки оперативної групи бомбардувальників Тихоокеанських повітряних сил – два з них прибули в Емберлі 10 липня, ще два – 12 липня. І хоча B-2 вже були в Австралії раніше, це перше розгортання цих стелс-літаків у країні у складі оперативної групи бомбардувальників.

Наразі відомо, що перша пара бомбардувальників пробуде в Австралії до кінця серпня та візьме участь у декількох навчаннях. Водночас підполковник Ендрю Кусгаард, командир 393-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї заявив наступне: "Це розгортання B-2 в Австралії демонструє та підвищує боєготовність і смертоносність нашої ударної групи дальньої дії".

У The War Zone наголошують, що присутність одразу чотирьох стелс-бомбардувальників в Австралії – це публічний сигнал про те, що США готові використовувати свої B-2 з нових оперативних місць у випадку конфлікту з Китаєм.

Читайте також: Перший політ стелс-бомбардувальника B-21 знову переноситься: чи "полетить" він у цьому році