xcounter
#

Перший політ стелс-бомбардувальника B-21 знову переноситься: чи "полетить" він у цьому році

22436
Ймовірний вигляд бомбардувальника B-21 Raider
Ймовірний вигляд бомбардувальника B-21 Raider

Розробник B-21 переносить "перші польоти" цього бомбардувальника з 2021 року

Перший політ перспективного стелс-бомбардувальника B-21 Raider відбудеться у 2023 році. Про це повідомив виробник бомбардувальника Northrop Grumman, розповідають у Defense News.

Так, публічна презентація цього стелc-бомбардувальника очікується в кінці 2022 року, тоді як перший політ зазвичай проходить через декілька місяців після презентації – тобто, орієнтовно перший політ B-21 має відбутися у лютому-березні 2023 року.

Читайте також: США розповіли, скільки уже мають новітніх бомбардувальників B-21
Зображення бомбардувальника B-21
Зображення бомбардувальника B-21

За даними Northrop Grumman, перший B-21 завершив серію наземних випробувань на заводі Air Force Plant 42 у Палмдейлі, Каліфорнія, на початку цього місяця.

Зазначається, що це не вперше, коли Northrop Grumman "переносить" перший політ B-21 Raider – спочатку перший політ ПС США планували здійснити у 2021 році, про це ще у 2019 році заявив колишній заступник начальника штабу генерал Стівен Уілсон.

Водночас на початку 2021 року ПС США були вимушені "підкорегувати" свої плани та перенесли перший політ на середину 2022 року. І навіть у лютому 2022 року генерал Глобального ударного компандування США Джейсон Р. Армагост стверджував, що перший політ B-21 відбудеться вже в цьому році.

Порівняння двох бомбардувальників різних поколінь
Порівняння двох бомбардувальників різних поколінь
З чим саме пов’язана затримка не повідомляється, однак у минулому місяці ПС уклали з Northrop Grumman

контракт на 108 мільйонів доларів на закупівлю "предметів з тривалим терміном постачання" – йдеться про комплектуючі для бомбардувальника, на придбання яких може піти багато часу, що, своєю чергою, може вплинути на дату першого польоту B-21.

Читайте також: Новий російський "бомбардувальник-гранатоносець": що "ховається" за кустарною розробкою умільців з РФ