xcounter
#

США розповіли, скільки уже мають новітніх бомбардувальників B-21

15761
Зображення бомбардувальника B-21
Зображення бомбардувальника B-21

Перший політ дослідного зразка цього бомбардувальника має відбутись в 2022 році

Сполучені Штати Америки продовжують реалізацію програми створення нового бомбардувальника для ПС США – наразі у виробництві знаходиться шість нових літаків B-21 Raider, а частина програмного забезпечення для цього літака вже перевірена під час цифрових випробувань. Про це у середу, 9 лютого, повідомив генерал Глобального ударного компандування США Джейсон Р. Армагост.

Новий вигляд B-21. Фото: Повітряні сили США
Новий вигляд B-21. Фото: Повітряні сили США

За його словами, новий стелс-бомбардувальник має здійснити перший політ у 2022 році (це, власне, підтверджує попередні прогнози щодо дати польоту цього літака).

Читайте також: Новий B-21 Raider зможе не тільки скидати бомби, буде і "дроновозом" під час бойових місій
Різниця у габаритах між B-21 та B-2
Різниця у габаритах між B-21 та B-2

Він також заявив, що наразі в будівництві знаходиться вже шість бомбардувальників – раніше заявляли про п’ять одиниць, однак Армагост підтвердив виданню Air Force Magazine, що в останні декілька тижнів розпочалося будівництво ще одного бомбардувальника.

Також зазначається, що В-21 створюється з активним використанням цифрових технологій для пришвидшення процесу.

Бомбардувальник B-21 Raider
Ймовірний вигляд бомбардувальника B-21 Raider

Наприклад, програмне забезпечення для системи управління подачі палива (це доволі складна річ) вже повністю зроблена на літаку, який навіть ще не літав як тестовий зразок – ця система вже готова до роботи.

Двигун F130 від Rolls-Royce
Двигун F130 від Rolls-Royce

Водночас це не вперше, коли цифрова інженерія відіграє значну роль у модернізації парка бомбардувальників ПС США. Так, відомо, що раніше компанія Rolls-Royce побудувала "цифрове" крило В-52 зі встановленими двигунами F130, щоб продемонструвати переваги цього рішення та виграти контракт у рамках програми заміни двигунів цього бомбардувальника.

Читайте також: ПС США списали майже два десятки B-1B Lancer: це дозволить "прокласти шлях для B-21 Raider"