xcounter
#

"Спецтехноекспорт" показав, яке українське озброєння пропонували бразильцям (відео)

16860
Новинки українського озброєння під час демонстрації на полігоні Міжнародного центру підготовки підрозділів НГУ 4 грудня 2020 року
Новинки українського озброєння під час демонстрації на полігоні Міжнародного центру підготовки підрозділів НГУ 4 грудня 2020 року

Закордонним гостям була продемонстровані сучасні надбання України в галузі легкої бронетехніки, безпілотних комплексів, стрілецького та артилерійського озброєння й комплексах РЛС та РЕБ

Нагадаємо, 1 грудня ц.р. у Києві розпочався Перший діалог оборонної промисловості України та Федеративної Республіки Бразилія під час якого були обговорені перспективи розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості та презентували потенційні теми для співпраці.

Першою чергою, це стосувалось спільного виробництва та модернізації бойових танків, науки та технології, ракетних систем та засобів протиповітряної оборони, морських систем, вибухових речовин, боєприпасів, легкої зброї та зброї нелетальної дії, військових літаків та систем БПЛА, аерокосмічного контролю та радарів.

Читайте також: Верховна Рада прийняла бюджет: Міноборони отримає 116 млрд гривень

Поважних гостей перші кілька днів здебільше ознайомлювали з досягненнями державних підприємств (ХКБМ, ДП "Завод ім. Малишева", ХДЗ "Палада", ДПЦК, ДП "Іскра", ДП "Зоря-Машпроект", ДП "Івченко-Прогрес", КБ "Луч", "Арсенал", ДП "ЗАВОД 410 ЦА" тощо). А в передостанній день візиту (4 грудня ц.р.) свої новинки змогли продемонструвати й представники приватного сектору.

Бронетехніка
Новинки українського озброєння під час демонстрації на полігоні Міжнародного центру підготовки підрозділів НГУ 4 грудня 2020 року

Як відзначає прес-служба ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", вітчизняні зброярі показали бразильцям українські напрацювання у сфері легкої бронетехніки. Серед численних зразків була широко представлена продукція як приватних виробників (СБА "Варта" та "Новатор", ББМ "Козак-001", "Козак-2", "Козак-5", "Отаман 6х6", ТКБМ "Дозор-Б", "Фіона" та "Шрек") так і бронетранспортери держпідприємств бронетанкового кластера ДК "Укроборонпром" (БТР-4Е, БТР-3Е1Д).

Гвинтівка
Зразки стрілецької зброї від українських виробників
Також були презентовані численні зразки стрілецької зброї від компаній ТОВ "Інтерпроінвест" (гвинтівки сімества "Малюк"/"Вулкан-М"), ТОВ "УКРОП" (штурмові снайперські гвинтівки UAR) та "Форт".
ПТРК
ПТРК "Стугна-П" та ЛПТРК "Корсар"

КБ "Луч" показало відомі протитанкові комплекси "Стугна-П", ЛПТРК "Корсар" та мобільну версію комплексу "Скіф".

Вперше був презентований розроблений компанією "Українська бронетехніка" мобільний 120-мм міномет "Смерека", що базується на бронеавтомобілі "Варта".

Окремої уваги були варті й зразки радіолокаційної техніки (як то нова версія РЛС П-18, розроблена приватною компанією "Системний електронний експорт") та комплекси боротьби з безпілотними літальними апаратами (оновлена версія комплексу "Нота" представлена приватною компанією "Трител" та ДП "Завод "Арсенал" й антидронові рушниці від "Інтерпроінвест").

БПЛА
Оновлені БпАК "Лелека-100" та PD-2 з вертикальним зльотом

Також гостям показали можливості сучасних безпілотних комплексів PD-2 (від UkrSpecSystems) та "Лелека-100" (від ВІК "Девіро"). Варто додати, що вперше публічно обидва БпАК демонструвалися в оновленому варіанті.

У свою чергу, українська приватна компанія UaDefense, що входить до групи компаній "Еверест", продемонструвала автоматизовану систему управління тактичного рівня - Hermes-C2. Вона призначена для встановлення на бойові машини: БМП, БТР, танки, артилерійські установки та іншу техніку.

Читайте також: "Укрспецтехніка" суттєво вдосконалила систему боротьби з БПЛА "Анклав"