xcounter
#

Снаряди для РФ від "сумлінного" постачальника: від кого російська армія вже отримала тисячі тонн боєприпасів

5943
Снаряди для РФ від "сумлінного" постачальника: від кого російська армія вже отримала тисячі тонн боєприпасів

РФ звідусіль вигрібає собі боєприпаси для свого угруповання в Україні

Сьогодні Росія продовжує шукати способи поповнити свої запаси артилерійських снарядів та інших боєприпасів, щоб мати можливість здійснювати десятки тисяч пострілів на день зі своїх артилерійських систем та загалом підтримувати зброєю.

Наприклад, за даними американської розвідки, РФ планує (або ж ймовірно вже це зробила) закупити у країни-"вигнанця" Північної Кореї мільйони артилерійських снарядів та ракет.

бм-21
Вогонь з ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град", фото ілюстративне

Крім того, РФ має й ну зовсім "екзотичних" постачальників – снаряди до РСЗВ "Ураган" та САУ "Пион" вона вирішила пошукати в Таджикистані.

Водночас з початку повномасштабного вторгнення в Україну РФ має "стабільного" постачальника, який регулярно поповнює запаси російських військ. Це, звичайно, Білорусь.

сау
Постріл з російської 203-мм САУ "Пион", фото ілюстративне

Ця країна досить "старанно" виконує свої "обов’язки" – за даними Defense Express наприкінці минулого тижня з Білорусі до РФ виїхав черговий ешелон з боєприпасами.

Водночас з самого початку повномасштабної війни з території Білорусі було відправлено орієнтовно до двох десятків ешелонів з боєприпасами, загальна вага яких становить близько 7700 тонн.

Якщо рахувати в артилерійських снарядів – то це орієнтовно від 170 тисяч одиниць, а враховуючи те, що за публічними даними російська армія в день вистрілює від 20-25 до 60 тисяч боєприпасів, то загалом такої кількості окупантів вистачило на від 2-3 днів інтенсивної і до 7-9 днів "помірної" стрільби.

Читайте також: РФ адаптувала білоруські літаки під ядерну зброю: коли фарс перетворився на черговий крок до Третьої світової