xcounter
#

Скільки винищувачів F-35 було поставлено у 2021 році та як Lockheed Martin це вдалося

4712
Винищувач п’ятого покоління F-35
Винищувач п’ятого покоління F-35

Завдяки цифровим технологіям Lockheed Martin вдалося досягти кращих результатів, ніж очікувалося

У 2021 році американська компанія Lockheed Martin поставила 142 винищувачі п’ятого покоління F-35 своїм клієнтом, повідомляє видання Flight Global. Ця цифра виявилася вищою за озвучену раніше кількість у 132-139 винищувачі, які Lockheed Martin планувала поставити минулого року.

F-35 винищувач
Усього Lockheed Martin виготовила понад 700 винищувачів F-35

Таким чином, компанії вдалося подолати наслідки впливу пандемії коронавірусу на виробництво: для порівняння, у 2020 році Lockheed Martin поставила замовникам лише 123 винищувачі, тоді як у 2019 році цей показник становив 134 літаки.

Читайте також: На шляху до повної готовності: F-35A завершив чергове випробування з новою ядерною бомбою

Серед причин, які сприяли такому результату в компанії називають активне використання "цифрових технологій" у виробництві винищувачів, зокрема йдеться про "розумні інструменти, під’єднані до мережі машини та доповнену реальність".

Також компанія розповіла про "перемоги" та досягнення винищувача F-35 у 2021 році. Серед найбільш значущих – перемога на тендерах у Фінляндії та Швейцарії, перший винищувач для Данії тощо.

У цьому році також було проведено перше оперативне розгортання F-35C ВМС США на борту авіаносця USS Carl Vinson і розгортання спільного авіакрила F-35B Королівських ВПС та КМП США на борту HMS Queen Elizabeth.

Читайте також: Винищувач F-35 отримає модернізовану систему РЕБ, щоб бути актуальним проти російської зброї