xcounter
#

Скільки часу потрібно, щоб розгорнути спільне виробництво сучасної БМП на прикладі Угорщини та KF41 Lynx

16581
Німецька БМП KF41 Lynx, фото ілюстративне
Німецька БМП KF41 Lynx, фото ілюстративне

У Rheinmetall розповіли про прогрес та подальші плани організації спільного з Угорщиною виробництва своїх БМП

Компанія Rheinmetall опублікувала пресреліз, в якому йдеться про таке – на початку 2023 року в Угорщині стартувало дрібносерійне виробництво німецької сучасної бойової машини піхоти KF41 Lynx, водночас повноцінне виробництво цієї БМП має розпочатися через пів року, у липні.

Як відзначається, у рамках передсерійного виробництва в Угорщині виготовляються башти Lance та "додаткові варіанти" цієї БМП. Разом з тим, "повним ходом" йде й підготовка до наступного етапу: набирають кваліфікований персонал та постачають необхідне технологічне обладнання.

Читайте також: Rheinmetall націлився на ринок Греції та Італії: просуває футуристичну БМП KF41 Lynx та заміну танка Ariete

Наразі для виробництва БМП Lynx в угорському місті Залаегерсег будується високотехнологічний завод, який є частиною промислового комплексу ZALAZone. Завод буде оснащений зокрема сучасними збиральні лінії, фарбувальний цех та автоматизований склад.

Lynx KF41
Lynx KF41

"Цей центр передового досвіду буде сприяти не тільки збереженню і розширенню можливостей Угорщини в розробці сучасних бойових машин піхоти. Це також укріплює економіку країни", – йдеться у повідомленні Rheinmetall.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року Угорщина стала першим замовником сучасної німецької бойової машини і підписала контракт вартістю 2 млрд євро на 218 БМП Lynx KF41, з яких 46 машин повинна поставити Німеччина, а ще 172 – побудовані в Угорщині на спільному підприємстві.

Таким чином, якщо, звісно, все піде за планом, то організація спільного підприємства з виробництва новітніх країн у Німеччині та Угорщини має зайняти трохи менш як три роки.

Читайте також: Німецький Rheinmetall "схрестив" Leopard 2 та БМП Lynx KF41