xcounter
#

Сили оборони за три дні знищили майже 80% дронів-камікадзе, які рашисти випустили по Україні

1444
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

Ворог продовжує завдавати ударів десятками дронів-камікадзе типу Shahed

Підрозділи протиповітряної оборони України надзвичайно ефективно відбили чергову атаку ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-131/136 — про результати відзвітувалися у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Так, вночі 15 вересня російське окупаційне військо з Приморсько-Ахтарська випустило по Україні 17 дронів-камікадзе, які по різних маршрутах прямували у напрямку Хмельницької області.

Читайте також: У СБУ натякнули на те, що використовують спеціальні протирадіолокаційні дрони-камікадзе
дрони-камікадзе типу Shahed
Інфографіка від Командування Повітряних Сил ЗСУ

І підрозділам ППО вдалося знищити всі 17 ударних дронів типу Shahed, зокрема, як повідомляють у пресслужбі повітряного командування "Південь", у Миколаївській області було знищено сім ворожих дронів-камікадзе.

Це вже третя масована атака дронами-камікадзе поспіль, і наша протиповітряна оборона ефективно справляється з цією загрозою. Так, наприклад, вчора вночі, 14 вересня, ворог випустив по Україні 22 ударні дрони, з яких було знищено 17 дронів, 13 вересня — 44 дрони типу Shahed, з яких знищено 32.

мобільна група ППО
Мобільна група протиповітряної оборони, фото — Командування Повітряних Сил ЗСУ

Варто згадати, що обидва попередні удари, 13 та 14 вересня, продовжили небезпечну тенденцію, коли дрони запускаються не з одного чи двох, а одразу з трьох напрямків.

Загалом протягом останніх трьох днів ворог випустив по Україні 83 дрони-камікадзе типу Shahed, з них було знищено 66 одиниць або ж 79,5 % від усієї кількості.

Читайте також: Невже JAS 39 Gripen настільки простий, що пілоти ЗСУ навчились всього за 2 місяці