xcounter
#

Серійне виробництво українських МСБ-2 та МСБ-8, російські танки під прицілом та РС-80 з новою БЧ: події тижня від Defense Express

16568
Ізраїльска компанія при презентації своєї продукції в ОАЕ у якості цілі обрала російський Т-90 / Фото: UVision
Ізраїльска компанія при презентації своєї продукції в ОАЕ у якості цілі обрала російський Т-90 / Фото: UVision

Ізраїльська компанія UVision вперше представила в ОАЕ свої баражуючі боєприпаси, "Мотор Січ" говорить, що може за 1,5-2 роки почати серійне виробництво повністю українських МСБ-2 та МСБ-8, ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Під прицілом російські танки

Компанія UVision Air Ltd. (Ізраїль) вперше презентувала свою серію баражуючих боєприпасів HERO на Dubai Airshow 2021, що з 14 по 18 листопада ц.р. проходить в місті Дубай (ОАЕ).

Читайте також: ПС США "засвітили" на відео новий секретний безпілотник RQ-180 "White Bat"
баражуючий боєприпас
Запуск баражуючого боєприпасу HERO-30 розробки та виробництва компанії UVision / Фото: UVision

Цікавим є те, що в офіційному релізі компанії використано фотоілюстрацію, на якій зображено баражуючий боєприпас, що знаходиться на кінцевій ділянці польоту перед влучанням у ціль, в якості якої зображено одну з модифікацій російського танку Т-90. Деталі – в нашому матеріалі.

Серійне виробництво повністю українських МСБ-2 та МСБ-8

Приватна компанія "Мотор Січ" (входить до ГС "Ліга оборонних підприємств України") повідомила про вихід на "фінішну пряму" у початку виробництва повністю українських гелікоптерів кількох моделей.

МСБ-8
У проекті виробництва українських гелікоптерів наразі бере участь 230 підприємств України / Фото: Апостроф TV

"У нас сьогодні розроблена конструкторська документація. Ми освоїли практично, я б сказав, 90% компонентів і складових гелікоптерів (МСБ-2 та МСБ-8)", - повідомив в інтерв’ю "Security talks з Валентином Бадраком" директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів АТ "Мотор Січ" Володимир Семенов. Defense Express розповідає деталі.

Харківський авіазавод відновлює єгипетський Ан-74

На ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (входить до складу ДК "Укроборонпром") повідомили про заплановані терміни завершення останнього етапу ремонтно-відновлювальних робіт (РВР), що проводяться в рамках підготовки до перельоту в Україну пошкодженого єгипетського Ан-74Т-200А.

Пошкоджений у 2016 році Ан-74Т-200А ВПС Єгипту, який наразі проходить відновлення фахівцями ХДАВП

За даними, оприлюдненими прес-службою держпідприємства, наразі роботи на транспортнику виконуються відповідно до затвердженого "Графіку виконання робіт" з терміном закінчення п’ятого грудня 2021 року. Деталі – за посиланням.

Бразилія вдвічі скоротила замовлення на власний KC-390

Військово-повітряні сили Бразилії вирішили удвічі скоротити портфель замовлень на поставку військово-транспортних літаків національного виробництва KC-390 – від 28 до 15 машин. Про це пише портал Janes.

KC-390
Літак КС-390 ВПС Бразилії, фото з відкритих джерел

Причина такої заяви – військові Бразилії та літакобудівна корпорація Embraer не змогли домовитись про модифікацію контракту на поставку 28 літаків вартістю 3,3 мільярдів доларів. Більше деталей розповідає Defense Express.

ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" (входить до складу ДК "Укроборонпром") продовжує роботи з вдосконалення 80-мм НАР за темою "Оскол".

РС-80
ДАХК "Артем" розробив нові бойові частини для НАР РС-80

Так, прес-служба підприємства оприлюднила світлини випробувань чергового варіанту некерованих авіаційних ракет РС-80 з новими бойовими частинами уламково-фугасного типу. Defense Express знає деталі.

Гарних вихідних!

Читайте також: Реактивний безпілотний винищувач MIUS з українськими двигунами підніметься в повітря у 2023 році