xcounter
#

ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною

7133
ДАХК "Артем" розробив нові бойові частини для НАР РС-80
ДАХК "Артем" розробив нові бойові частини для НАР РС-80

Наразі на підприємстві розроблені й проходять випробування некеровані авіаційні ракети РС-80 з двома видами нових бойових частин - уламково-фугасною та об’ємного підриву

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" (входить до складу ДК "Укроборонпром") продовжує роботи з вдосконалення 80-мм НАР за темою "Оскол".

Так, прес-служба підприємства оприлюднила світлини випробувань чергового варіанту некерованих авіаційних ракет РС-80 з новими бойовими частинами уламково-фугасного типу.

Читайте також: Україна модернізує вертольоти Мі-8 оптико-прицільними станціями та ракетами Туреччини

В ексклюзивному коментарі Defense Express на підприємстві пояснили, що при створенні вітчизняного авіаційного реактивного снаряда (тема "Оскол") передбачалося постачання до Збройних сил України НАР РС-80 з різними бойовими частинами. Однак до цього часу ЗСУ отримували лише ракети з кумулятивно-уламковою БЧ.

РС-80
ТТХ РС-80 "Оскол" виробництва ДАХК "Артем"

"Проте "Артем" продовжує виконання ДКР "Оскол" і завершує випробування двох нових БЧ - уламково-фугасної та об’ємного підриву", - зауважили на ДАХК "Артем".

"На фото показано нову бойову частину уламково-фугасного типу. На наступному тижні заплановано випробування БЧ об‘ємного вибуху до РС-80. Після проходження заводських випробувань - вихід на державні, і у разі підтвердження необхідних характеристик - прийняття на озброєння і постачання до ЗСУ", - пояснили представники підприємства.

РС-80
НАР РС-80 "Оскол" з БЧ кумулятивно-уламкового типу

Відзначається, що нові типи бойових частин підвищать бойовий потенціал вітчизняних реактивних снарядів та нададуть можливість гнучкого застосування цього озброєння відповідно до тих чи інших бойових завдань.

РС-80
Партія нових НАР РС-80 "Оскол" з БЧ кумулятивно-уламкового типу від ДАХК "Артем" поставлена в ЗСУ влітку 2021 року

Нагадаємо, 80-мм некерована авіаційна ракета РС-80 "Оскол" від ДАХК "Артем" з бойовою частиною кумулятивно-уламкового типу, яка є покращеною українською версією відомих радянських НАР С-8, прийнята на озброєння ЗСУ у 2019 році після низки різноманітних випробовувань, котрі тривали впродовж кількох років.

Наразі ці ракети серійно виготовляються на підприємстві й замовляються Збройними силами України.

Читайте також: ЗМІ стверджують, що Україна почала перемовини із США про купівлю ПКР Harpoon