xcounter
#

ПС США "засвітили" на відео новий секретний безпілотник RQ-180 "White Bat"

4118
Новітній дрон RQ-180, фото з відкритих джерел
Новітній дрон RQ-180, фото з відкритих джерел

Раніше схожий літак був зафіксований очевидцями поблизу секретної військової бази ПС США у штаті Невада

Повітряні сили США опублікували відео з новим секретним безпілотником – ймовірно, йдеться про перспективний розвідувальний БПЛА RQ-180, відомий також як White Bat, розповідають фахівці видання The War Zone.

На відео з 2:21

Читайте також: Секретний новий винищувач ПС США може взагалі не бути винищувачем і ось чому

Так, цей безпілотник "засвітився" у відео від Центру передового досліду у галузі озброєнь ПС США (PACE, Profession of Arms Center of Excellence), в якому розповідалося про досягнення служби у галузі розвідки – секретний RQ-180 з’являється в ньому після демонстрації польоту відомого у світі безпілотника RQ-4 Global Hawk.

Зазначається, що наразі поки що невідомо, коли ж ПС США офіційно представлять цю свою розробку, однак у The War Zone вважають, що ця система може бути пов’язана з бомбардувальником B-21 Raider та екосистемою, що розробляється навколо цього літака.

B-21 Raider
Новий вигляд B-21. Фото: Повітряні сили США

Так, ймовірно RQ-180 може стати одним з тих БПЛА, для яких B-21 стане "командним пунктом у повітрі" – раніше Defense Express

розповідав

, що майбутній бомбардувальник ПС США, окрім "скидання бомб", може взяти на себе також і функції управління низкою безпілотників.

Читайте також: Секретний новий винищувач ПС США може взагалі не бути винищувачем і ось чому