xcounter
#

Щоб швидше постачати зброю союзникам і не "губити" по 3 млрд у ВМС США створюють нову структуру MARCC

11368
Під час відправки БМП Bradley в Україну, фото – dvidshub.net
Під час відправки БМП Bradley в Україну, фото – dvidshub.net

Це буде свого роду унікальна організація, бо передусім зосередить свою роботу на операціях у непередбачуваних кризових обставинах

Військово-морські сили США створюють "групу швидкого реагування для доставки технологій", яка передусім зосередить свою діяльність на Україні та Тайваню – про це розповідає видання Breaking Defense з посиланням на службову записку, що опинилася в розпорядженні редакції.

Нова структура отримає назву The Maritime Accelerated Response Capability Cell (далі – MARCC), і її місією буде "координувати та готувати відповіді [Військово-морського флоту] на термінові задачі співробітництва [від Пентагону] у напрямку безпеки, підтримки операцій у непередбачуваних ситуаціях та інші визначені пріоритети".

Читайте також: США надали Україні черговий "боєприпасний" пакет на 375 млн доларів із важливими доповненнями

Фактично, задача MARCC полягатиме в тому, щоб здійснювати відбір та передачу сил і засобів флоту для того, щоб якнайшвидше надати допомогу тим структурами чи союзним країнам, які Пентагон підтримує "під час кризи".

HIMARS
Вогонь з ракетної системи HIMARS. Фото: dvidshub.net

Тобто – нова організація MARCC, що створюється у складі ВМС США, формально забирає на себе ті процеси, які Пентагону довелося "організовувати на льоту" з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, щоб озброїти ЗСУ тисячами одиниць різного озброєння та військової техніки для війни проти російського окупаційного війська.

Хоча різні служби США доволі часто створюють аналогічні структури, задача яких – пришвидшити закупівлю та постачання озброєння, місія MARCC буде унікальною, бо організація передусім зосередиться на наданні можливостей для здійснення операцій у непередбачуваних кризових обставинах, таких як війна в Україні.

Нова організація також повинна буде здійснювати нагляд та вести облік будь-якої допомоги, яка "проходитиме" через неї – і це особливо актуально на фоні нещодавньої новини про те, як Пентагон "загубив" аж 3 млрд доларів оборонної допомоги України, що зрештою дозволить відправити для ЗСУ більше озброєння та військової техніки.

MARCC буде очолювати виконавчий директор, до її складу зокрема входитимуть представники начальника штабу військово-морських операцій, а також морської піхоти.

Читайте також: Флот США влаштує справжній "розпродаж" своїх кораблів: вік від трьох до восьми, старт з 2024 року