xcounter
#

Що можна отримати за 3,5 млрд доларів, якщо йдеться про вертольоти AH-64E Apache

4003
Фото ілюстративне, джерело - U.S. DoD
Фото ілюстративне, джерело - U.S. DoD

Південна Корея отримала "зелене світло" від Держдепу США на закупівлю майже чотирьох десятків ударних гелікоптерів

Агенція військового співробітництва міноборони США (Defense Security Cooperation Agency - DSCA) вчора, 19 серпня, оприлюднила повідомлення, в якому йдеться про те, що держдеп погодив продаж Південній Кореї гелікоптерів AH-64E Apache та низку різного обладнання й супутніх послуг.

Ймовірна вартість угоди - 3,5 млрд доларів, за які країна може отримати до 36 гелікоптерів. Таким чином, у грубому підрахунку один гелікоптер з повним "пакетом" (обладнання, супутні послуги, озброєння) обійдеться Південній Кореї у близько 97,2 млн доларів.

Читайте також: Південна Корея теж має схожі на "Искандер" свої ракети, але там є ще цікавіше

Угода також передбачає постачання:

  • до 76 двигунів T700-GE-701D, з них чотири запасні
  • до 36 модернізованих прицілів AN/ASQ-170 Target Acquisition and Designation Sight/AN/AAR-11 Modernized Pilot Night Vision Sensors(M-TADS/PNVS);
  • до 14 РЛС управління вогнем AN/APG-78 Fire Control Radars (FCR) з Mast Mounted Assembly (MMA)
  • до 40 систем попередження про ракетну атаку AAR-57 (з них чотири запасні) та інше обладнання.

З озброєння передусім йдеться про до 456 ракет AGM-114R2 (N) Hellfire (і до шести навчальних ракет M36E8 Captive Air (CATM) і також до 152 ракет AGM-179A Air-to-Ground (JAGM) тощо.

Також у списку є 30-мм автоматична гармата M230E-1, 20-мм автоматична гармата M139 AWS, пускові M261 та M299, ракети та інші боєприпаси. Ймовірні терміни постачання гелікоптерів поки що не розголошуються.

Цього місяця стало відомо, що після перемовин аж у два роки Польща зрештою підписала контракт на постачання одразу 96 ударних гелікоптерів AH-64E Apache за 10 млрд доларів.

Раніше Defense Express розповідав, що Польща готується продавати свою зброю в Південну Корею - йдеться про дійсно широкий перелік озброєння від ПЗРК і до БМП та систем дистанційного мінування.

Читайте також: США дала дозвіл на M142 HIMARS для Норвегії, куди уже націлилась продати свої K239 Південна Корея