xcounter
#

Саудівська Аравія має понад 136 CAESAR, але створила і власну колісну САУ 155-мм

15889
САУ CEASAR Саудівської Аравії, ілюстративне зображення з відкритих джерел
САУ CEASAR Саудівської Аравії, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Характеристики загалом невідомі, але тут привертає увагу сам факт такої розробки

Під час виставки World Defense Show, яка відбулась в Ер-Ріяді, саудівська оборонна компанія SAMI показала дослідний зразок власної колісної самохідної артустановки калібру 155-мм на шасі 8х8.

Назва розробки, її характеристики та інші деталі не розкриваються, але в SAMI переконані, що ця САУ зможе кинути виклик таким колісним САУ, як німецька RCH-155 та французька CAESAR. Про це пише портал Army Recognition.

Читайте також: В США лише за 33 роки після "Бурі в пустелі" задумались про висновки з неї
Презентація перспективної колісної САУ від саудівської SAMI, фото - Army Recognition

В SAMI також розповідають, що їх перспективна колісна САУ була створена у співпраці зі збройними силами Саудівської Аравії, і що ця артустановка наразі уже проходить випробування у військах. Відомо, що від цю САУ використовується чотиривісне шасі від чеської Tatra з бронекабіною,

Возимий боєкомплект і темп стрільби не розкриваються, але в SAMI вказують, що їх самохідна артустановка має напівавтоматичне заряджання та може вести вогонь зокрема керованими снарядами Excalibur.

Презентація перспективної колісної САУ від саудівської SAMI, фото - Army Recognition

Розробники цієї саудівської САУ також кажуть, що по завершенню випробувань та початку серійного виробництва ця артустановка доповнить собою французькі "Цезарі", які є строю сухопутних військ та Національної Гвардії Саудівської Аравії.

Цікаво, що довідник The Military Balance 2023 пише про наявність САУ CEASAR лише в складі саудівської Національної Гвардії – понад 136 одиниць, але виходячи навіть з такої цифри Саудівська Аравія наразі є найбільшим експлуатантом "Цезарів" у світі.

Що заодно підкреслює амбітність саудитів, котрі вирішили створити власну артустановку аналогічного класу.

Читайте також: У Нідерландів нема на батальйон Leopard 2A8, хоча там про невелику суму на рік