xcounter
#

Румунія готова підтримати будь-яке рішення Молдови щодо Придністров'я поки у РФ говорять про "провокації"

5834
Румунія готова підтримати будь-яке рішення Молдови щодо Придністров'я поки у РФ говорять про "провокації"

РФ не полишає спроби перетворити Придністров'я на "гарячу точку", але зараз реакція світу може бути значно жорсткішою ніж у Кремлі можуть навіть очікувати

Ситуація навколо Придністров'я у Молдові, яке продовжує фактично знаходитись під контролем РФ, продовжує розкручуватись вже на значно ширшому рівні.

На фоні спроб РФ дестабілізувати ситуацію у країні, зокрема й відносно можливостей Кремля перетворити регіон на ще одну гарячу точку, президент Румунії Клаус Йоганніс [Klaus Iohannis] висловив всебічну підтримку Молдові.

Читайте також: Штампують по 35 в місяць: розкрито секрет, як РФ примудряється "нищити" десятки HIMARS та M270
армія молдови
Підготовка у збройних силах Молдови

"Румунія готова підтримати Молдову за будь-якого сценарію. Як виглядатиме ця конкретна підтримка, залежить від розвитку геополітичної ситуації", - цитує слова румунського президента місцеве видання Defense Romania. При цьому він зазначив, що у нього немає інформації про те, що рішення Кремля здійснити "практичні дії" вже прийнято остаточно.

Варто нагадати, що Київ передав до Кишинева докази того, що РФ планує диверсійні дії з метою дестабілізації Молдови. Підготовка до таких дій була згодом підтверджена й у самій країні. Також існує сценарій за яким РФ спробує здійснити висадку своїх сил на території Придністров'я. Й схоже до такого сценарію збройні сили Молдови також готуються.

На те, що Кремль дійсно може піти шляхом диверсій, операцій "під чужим прапором", а потім оголосити проведення ще однієї операції, звісно, з метою "захисту російськомовного населення", говорить й останнє повідомлення від міноборони РФ. Зокрема у Москві не змогли вигадати нічого нового окрім "озброєної провокації з боку України", у якій, звісно, буде брати участь "Азов".

І поки все це вкрай сильно нагадує те, що РФ вже готувало для Молдови весною 2022 року. Зокрема саме тоді ватажок так званої "ПМР" звинуватив Україну у "терактах". Маємо нагадати, що ще у квітні у Тирасполі було обстріляне "міністерство держбезпеки" та були підірвані щогли Придністровського радіотелецентру.

Читайте також: Як Повітряні Сили України можуть дійсно безпечно та ефективно використовувати JDAM-ER