xcounter
#

Розкрито одного з учасників, який пропонує морським піхотинцям США систему захисту від дронів

17339
Система Drone Dome, всі фото — Rafael
Система Drone Dome, всі фото — Rafael

КМП США вже закрили вікно для подачі пропозицій раніше цього місяця і в цьому році планує укласти контракт із переможцем

Оборонна технологічна фірма Parsons у рамках подачі заявки на контракт від Корпусу морської піхоти США об’єдналася з американським дочірнім підприємством ізраїльської компанії, щоб запропонувати американському війську систему захисту об’єктів КМП від невеликих безпілотних літальних апаратів першої та другої групи (починаючи від невеликих портативних дронів).

Про це повідомляє видання Breaking Defense, яка поспілкувалася з керівниками цих компаній — в основу пропозиції увійде система Drone Dome System від ізраїльської компанії, тоді як Parsons буде відігравати роль генерального підрядника і має забезпечити управління програмою, підтримку та системну інтеграцію.

Читайте також: У RUSI вважають, що НАТО має перейняти досвід України у розробці "смертоносних дронів"

Як наголосив технічний директор Rafael Systems Global Sustainment Ерік Браун, Drone Dome — це перевірена система, яка вперше була представлена у 2016 році, а компанія є основним постачальником засобів боротьби з безпілотними літальними апаратами для ізраїльського війська.

Drone Dome охоплює активний радар виявлення, оптико-електронну та інфрачервону камери, пасивну систему радіочастотного виявлення і засіб радіоелектронної боротьби.

Система протидії БПЛА Drone Dome Ізраїль Корпус Морської Піхоти США

Браун наголошує, що система протидії БПЛА Drone Dome побудована на багаторівневому підході, як той же "Залізний купол": "Завдяки цьому користувачу дуже легко отримати чітке уявлення про обстановку у повітрі". А віцепрезидент підрозділу компанії Parsons Кріс Хемілтон відзначив, що вони готові забезпечити постійну працездатність комплексу. "Як команда ми знаємо ці компоненти, ми знаємо, коли вам потрібно або замінити деталі, або мати запасні частини у визначених місцях, щоб підтримувати майже... постійну готовність цих систем у всіх місцях", — розповідає Хемілтон.

Drone Dome Ізраїль Rafael
Як відзначають у Rafael, Drone Dome — це модульна система, може використовуватися як стаціонарно, так і в мобільному варіанті і налаштовується відповідно до побажань замовника. Це комплексне рішення, яке надає можливість забезпечити ефективні безпольотні для БПЛА зони, і працювати, не створюючи перешкод для нецільових повітряних засобів, що є важливою перевагою в умовах роботи у перевантаженому повітряному просторі, як цивільному, так і військовому. Може виявляти цілі розміром до 0,002 м2 на відстані до 3,5 км.
Читайте також: Ударний БПЛА Mojave відстрілявся з Minigun: чому це майже ідеальна дронобійка (відео)