xcounter
#

​Російські спецслужби зацікавились українськими програмами БПЛА – викрито шпигуна ФСБ (відео)

3558
СБУ затримала  шпигуна під час отримання "секретних" документів / Фото: скріншот з оперативного відео СБУ
СБУ затримала шпигуна під час отримання "секретних" документів / Фото: скріншот з оперативного відео СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України "на гарячому" викрили та затримали агента ФСБ РФ. Для отримання доступу до технічної документації новітніх розробок, зокрема закритих програм з використання безпілотних літальних апаратів, зловмисник намагався завербувати одного з керівників наукової установи

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що працівник одного зі стратегічних підприємств Миколаєва був завербований ФСБ та отримав завдання зібрати інформацію щодо сучасноі військової техніки для ЗС України.

СБУ, Defense Express, затримання зрадника, БПЛА
Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості в оборонній сфері нашої держави / Фото: скріншот з оперативного відео СБУ

Контррозвідники Служби задокументували, що для отримання доступу до технічної документації новітніх розробок, зокрема закритих програм з використання безпілотних літальних апаратів, зловмисник намагався завербувати одного з керівників наукової установи.

Читайте також: ​СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки
СБУ, Defense Express, затримання зрадника, БПЛА

Співробітники СБУ затримали агента російської спецслужби "на гарячому" під час контрольованої передачі "секретних даних".

Наразі викритому агенту ФСБ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Як повідомляють в СБУ,наразі триває досудове розслідування.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

СБУ, Defense Express, затримання зрадника, БПЛА
Контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості, що становлять державну таємницю в оборонній сфері / Фото: СБУ

Раніше Defense Express повідомляв про співробітництво України та Туреччини в сфері розвитку виробництва та використання суасних беспілотних авіаційних комплексів військового призначення. Зокрема, Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників. Мова йде про ударні дрони Bayraktar TB2 та інші види БПЛА, які розроблені та виробляються турецькою компанією Baykar Makina, з якою "Укрспецекспорт" у 2019 році створив спільне підприємство Black Sea Shield.

Читайте також: ​СБУ передасть Міноборони України вилученого контрабандного військового майна на 1 млрд гривень