xcounter
#

Росіяни "вкрали" Ан-2 для переробки на електричного "Партизана", але й тут в них "щось пішло не так"

3516
Ан-2 країни-агресора, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ан-2 країни-агресора, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо рашистам не вдається щось вкрасти, вони одразу скаржаться на "санкції Заходу"

РФ перенесла на 2023 рік термін виготовлення першого дослідного зразка літака короткого зльоту та посадки ТВС-2МС "Партизан", створеного на базі незаконної копії літака Ан-2. Про це пише портал "Крила".

Як стверджують самі росіяни, у них виникли проблеми із заміною імпортних вузлів та агрегатів на "місцеві аналоги", причина – "обставини зовнішнього характеру", тобто санкції Заходу за агресію проти України. Але така ситуація аж ніяк не заважає оркам марити створенням версії літака "Партизан" із електричною силовою установкою.

Читайте також: Санкції у дії: у РФ припинена сертифікація вертольота Ка-62 який розробляли 32 роки
Рашистський літак ТВС-2МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Зараз вивчається все, що у нас є у частині електродвигунів, генераторів та інших речей для того, щоб скомпонувати цю модифікацію", - заявив Владімір Барсук, директор Сибірського науково-дослідного інституту авіації імені С. А. Чаплигіна (СібНІА), який власне й займається роботами по літаку ТВС-2МС.

Перший дослідний зразок рашистського ТВС-2МС злетів наприкінці 2014 року. Цей "кукурузник" - по суті вкрадена копія Ан-2, на якій радянський поршневий двигун АШ-62ІР замінили на турбогвинтовий двигун американського виробництва TPE331-12 фірми Honeywell, чотирилопастний радянський гвинт АВ-2 - замінили на п'ятилопасний Hartzell. В цього літака також є модифікація ТВС-2ТДС, корпус якої виготовляється повністю із вуглепластика.

До війни армія ворога активно використовувала Ан-2 для підготовки парашутистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни стверджують, що їх "Партизан" начебто має збільшену до 4500 км максимальну дальність польоту, та збільшену вантажопідйомність до 2,45 тонн (але тоді дальність польоту обмежена до 450 км). Також орки заявляють, що їх "поробка" відрізняється від "базового" Ан-2 оновленою конструкцією фюзеляжу та шасі, загостреною формою носової частини та "замкнутим контуром" крила. Але тепер стає відкритим питанням, чи ця рашистська "етажерка" взагалі кудись полетить. Бо її проектували саме під американський двигун, поставка якого може бути заблокована санкціями Заходу.

Дані з відкритих джерел свідчать, що армія РФ досі використовує Ан-2 для підготовки своїх парашутистів. Хоча яка кількість таких літаків лишається в розпорядженні російських військових, The Military Balance 2022 не вказує. Також є повідомлення, що за 2 роки російський ОПК хоче створити власний "безпілотник" на базі Ан-2.

Рашистський літак ТВС-2МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Читайте також: Кремль прийшов на допомогу "Талібану", який "раптом" відремонтував свої Ми-17 та Ми-35