xcounter
#

Росіяни використали протипіхотні міни, щоб замінувати територію й об'єкти ЗАЕС – ГУР МО

1246
Російський окупант на території ЗАЕС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російський окупант на території ЗАЕС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Частина з цих полів дистанційно керовані, та встановлені напроти критично важливих об’єктів

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що йому вдалось здобути схему мінних полів, які влаштували російські окупанти на території Запорізької АЕС.

Частина з цих мінно-вибухових загороджень встановлена в безпосередньо машинних залах реакторів та біля інших критично важливих об’єктів атомної електростанції. Частина цих мінних полів позначена як некеровані, частина з них позначена як дистанційно керовані, що заодно підтверджує версію, що рашисти можуть підірвати ЗАЕС навіть дистанційно, після передачі станції в руки України. Оригінальне зображення цієї схеми можна побачити ось за цим посиланням.

Читайте також: Сценарій підриву системи охолодження ЗАЕС: про глобальну катастрофу без зайвих домислів
Схема мінування ЗАЕС, влаштованого російськими окупантами, яку наводить ГУР МОУ

При цьому, що показово, для встановлення мінних полів, зображених на цій схемі, російські окупанти використовували виключно протипіхотні міни радянського та/або російського виробництва. Ймовірно, це може бути спрямовано зокрема на те, щоб персонал України не міг поновити повноцінний контроль над станцією та відновити її працездатність навіть після того, як над ЗАЕС знову розвіватиметься прапор нашої держави.

Окремо наголосимо, що зображені на цій схемі мінні поля встановлені по всьому периметру ЗАЕС, і це було раніше предметом уваги міжнародних контролерів від МАГАТЕ, що перебувають на цьому об’єкті.

Вид на ЗАЕС через спустошене Каховське водосховище

Водночас, у відкритих джерелах поки що нема даних про те, якого саме характеру мінно-вибухові загородження рашисти влаштували в ставку-охолоджувачу Запорізької АЕС, і до яких наслідків може привести їх підрив.

Раніше Defense Express розповідав про те, які наслідки може мати сценарій підриву системи охолодження ЗАЕС, якщо на таке наважаться російські окупанти.

Читайте також: Наслідки ймовірного підриву ЗАЕС окупаційними військами РФ та чи щось МАГАТЕ взагалі бачить