xcounter
#

Росія має в "Придністров’ї" лише 300 боєздатних солдат, дві третини техніки в стані брухту – ГУР МОУ

6738
Маневри "військ ПМР", ілюстративне фото з відкритих джерел
Маневри "військ ПМР", ілюстративне фото з відкритих джерел

Рашисти штучно нагнітають ситуацію у "Придністров’ї" для того, щоб ускладнити нам оборонну операцію на інших напрямках

Країна-агресор не має боєздатних сил в так званій "ПМР", тому не може вести бойові дії, опираючись на цей сепаратистський анклав.

Але ворог хоче ускладнити нам оборонну операцію на інших операціях, хоче примусити нас "розпорошувати" сили зокрема на південному напрямку. Саме тому Кремль й імітує загрозу, що залучить "Придністров’я" для війни проти України. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте також: Окупанти в "Придністров’ї" вивозять сім’ї в Москву та "чистять" склади боєприпасів

Зокрема відзначається, що із декількох тисяч військовослужбовців армії РФ та "армії Придністров’я" в регіоні боєздатними є лише 300 солдат, котрі задіяні для охорони складів з боєприпасами в Колбасній.

В свою чергу, близько половини боєприпасів на цих складах вичерпали свій строк придатності, їх не можна транспортувати. Для бойових дій можна використати лише 7-8 тисяч тонн накопиченого в Колбасній боєкомплекту.

Боєприпаси на складах в Ковбасній, у невизнаному "Придністров'ї", ілюстративне фото з відкритих джерел

"На папері", Кремль в "Придністров’ї" має до 100 бронетехніки в складі частин армії РФ, та в складі "військ ПМР" - 40 танків, близько 30 одиниць БМП-1 та 100 одиниць БТР. А по факту – дві третини цього парку або частково, або повністю небоєздатні. Для їх відновлення "на місці" нема матеріальних засобів та виробничих потужностей.

ГУР МОУ робить такий висновок із ситуації – Кремль зараз не зможе використовувати "Придністров’я" для реальних бойових дій. І ця ситуація для орків зміниться лише якщо рашисти "прокладуть" сухопутний "коридор" через південні області України, зокрема Одеську. Звісно, що Збройні Сили України зірвуть будь-який агресивний план Кремля на цьому напрямку.

Маневри військ "Придністров'я", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Удар по тиловому забезпеченню армії РФ: знищено потужну нафтобазу у окупованій Макіївці