xcounter
#

Окупанти в "Придністров’ї" вивозять сім’ї в Москву та "чистять" склади боєприпасів

9348
Рашист в "Придністров'ї", фото ілюстративне
Рашист в "Придністров'ї", фото ілюстративне

Водночас виявилось, що кремлівське "військо" в "ПМР" до війни не готове. "Куратори" із ФСБ уже готують "кадрові рішення"

Є декілька новин, які говорять про ескалацію обстановки навколо невизнаного "Придністров’я".

Наприклад, окремі ресурси заявляють, що наші прикордонники почали зводити бетонні блоки напроти прикордонних переходів, які знаходяться під контролем проксі-сил маріонеткової "ПМР". В свою чергу, пропагандисти "ПМР" заявили, що сьогодні "невідомі особи" начебто намагались за допомогою БПЛА атакувати телецентр "Маяк", основний для сепаратистського анклаву.

Читайте також: Сценарій для Придністров'я вже написаний: теракти - мобілізація - агресія проти України
Дрон, який начебто використовувався для атаки на телецентр "Маяк" в "Придністров'ї", фото з відкритих джерел

На перший погляд, ці новини про те, що Кремль планомірно готує війну в цьому регіоні. Але схоже, що в реальності все навпаки – окупанти імітують для Кремля "бурхливу активність" для того, щоб приховати свою реальну неготовність до бойових дій ані проти України, ані навіть проти Молдови.

Defense Express зі своїх джерел стало відомо, що окупанти почали знімати зі зберігання на складах в Колбасній протитанкові ракети та реактивні снаряди для військ армії РФ в "Придністров’ї". Зокрема, 30 квітня цього року зі складів було взято 70 протитанкових ракет 9М113 та 140 некерованих авіаційних ракет С-8-8-КОМ (які очевидно, призначені для підвіски на рашистські Ми-8 та Ми-24 в "Придністров’ї"). Але цей факт аж ніяк не означає, що Москва готується наступати в напрямку Одеси чи Кишинева.

Маневри військ "Придністров'я", ілюстративне фото з відкритих джерел

Скоріше навпаки – як виявилось, воєнно-політичне керівництво країни-агресора уже розглядає варіант, що сформований для десанту на "Придністров’я" резерв може бути взагалі перекинутий в напрямку Миколаєва чи Кривого Рогу.

Більш того – зараз "куратори" від ФСБ працюють в "Придністров’ї". Перевірка показала, що особовий склад російських військ в регіоні до ведення бойових дій не готовий. І зараз "куратори" готують "кадрові рішення". Якими можуть бути такі "рішення", уже бачили на прикладі бойовиків на тимчасово окупованому Донбасі.

Схоже, чергова десантна операція рашистів провалилась, навіть не розпочавшись

Ну а поки що силовики в "Придністров’ї" роблять все можливе, щоб в першу чергу убезпечити себе самих.

Наприклад, відомо, що 1 травня 2022 року підрозділи "МВС ПМР" перейшли на посилений режим служби, почали укріплювати свої адмінбудівлі, обладнувати там вогневі позиції та перекривати під’їзди бетонними блоками. Військовослужбовці армії РФ уже почали скуповувати квитки на авіарейси "Кишинів-Москва", та готуються возити свої сім’ї на територію РФ. Бояться, що скоро адмінмежа між "Придністров’ям" та іншою частиною Республіки Молдова буде перекритою.

Рашисти у невизнаній "ПМР" імітують "бурхливу діяльність", ілюстративне фотоз з відкритих джерел

У цій хаотичній картині є ще така деталь. Маріонеткове "керівництво" невизнаного "Придністров’я" отримало доповідь, що 29 квітня о 18.01 на "телефон довіри" їхнього "Міноборони" зателефонувала особа, яка представилась радником міністра оборони України на ім’я Олександр Ніколаєнко, і котра запевнила – ЗСУ не бажають війни із "ПМР", тому не варто піддаватись на провокації Кремля.

Читайте також: Якщо рашисти з "Придністров’я" підуть на Кишинів, чим зможе відповісти Молдова