xcounter
#

Рішення проти сучасних ПТРК: угорські БМП Lynx отримають систему активного захисту StrikeShield

3286
Бойова машина піхоти Lynx
Бойова машина піхоти Lynx

Нові бойові машини піхоти Lynx, нещодавно замовлені Угорщиною у компанії Rheinmetall, отримають систему активного захисту від тієї ж компанії

Таким чином Угорщина є останнім замовником цієї інноваційної технології, яка з 2006 року входить у портфель продуктів Rheinmetall. Постачати систему активного захисту буде компанія Rheinmetall Protection Systems GmbH, вартість замовлення перевищує 140 млн євро.

БМП Lynx KF4
БМП Lynx KF41

Рішення Угорщини на користь StrikeShield пояснюється зокрема і зобов’язаннями членам НАТО брати участь у складних місіях, в яких сучасні протитанкові системи становлять серйозну загрозу.

Читайте також: Чехія замінює БМП-2: вибір між CV90, Ascod та Lynx KF41 підійшов до фіналу

StrikeShield – третє та останнє покоління широко відомої технології Active Defense System (ADS). Ця система є особливим варіантом Hard-kill APS – це розподілена система, датчики та засоби захисту якої інтегровані в контури всієї машини. Серед інших переваг StrikeShield – найнижчі викиди в електромагнітному спектрі серед аналогічних систем, а також найкращий час реакції у випадку засади та численних ударів.

Система активного захисту StrikeShield буде механічно інтегрована в плити гібридної броні на бронемашині Lynx. Замість звичайних пасивних додаткових модулів броні платформа отримає рознесені пасивні бронепанелі, що включають компоненти системи активного захисту між зовнішніми та внутрішніми плитами, встановленими на корпусі транспортного засобу.

Читайте також: "Важлива подія": нове відео з бойовою машиною Lynx KF41 від Rheinmetall