xcounter
#

"Важлива подія": нове відео з бойовою машиною Lynx KF41 від Rheinmetall

"Важлива подія": нове відео з бойовою машиною Lynx KF41 від Rheinmetall
2122

Бойова машина піхоти Lynx KF41 взяла участь у навчаннях НАТО Brave Warrior, що проходили в Угорщині. У четвер, 24 вересня, компанія Rheinmetall опублікувало відео з випробувань цієї машини

"Це важлива подія для нашої команди – вперше побачити цю машину на бойовому театрі з військами союзників. Ми отримали величезну кількість позитивних відгуків від військових", – кажуть в Rheinmetall.

Бойова машина піхоти Lynx KF41 вперше була представлена на виставці Eurosatory у 2018 році. "Машина має високу живучість, адаптується до різних умов, надзвичайно маневрова, має потужні ударні можливості та величезні запаси корисного навантаження – це бойова машина наступного покоління, створена для протистояння викликам майбутнього поля бою", – стверджують розробники.

Читайте також: До бою готують "гібридів": у Німеччині представили концепт нової БМП Genesis

Першим замовником цієї бойової машини піхоти стала Угорщина. Так, німецька група Rheinmetall 9 вересня 2020 року підписала в Будапешті з міністерством оборони Угорщини контракт на постачання 218 бойових машин піхоти KF41 Lynx, ремонтно-евакуаційних машин, тренажерів тощо.

Також у рамках цієї угоди Уряд Угорщини та німецька оборонна компанія Rheinmetall домовилися про створення спільного підприємства для виробництва в Угорщині новітніх бойових машин піхоти Lynx.

Lynx KF41
Lynx KF41

Lynx KF41 – повне сімейство транспортних засобів, у яких використовується загальний привідний модуль та гнучке компонування набору для виконання задач, що дозволяє сконфігурувати будь-яку базову машину, як-от БМП, бронетранспортер, евакуаційну машину тощо. Перейти з однієї конфігурації в іншу можна за вісім годин, стверджує розробник.

Lynx KF41
А що всередині?

Lynx KF41 оснащений двигуном Liebherr потужністю 1140 к.с. та трансмісією Renk. Важить машина близько 45 тонн. Модульні системи цієї машини забезпечують безпрецедентну гнучкість для клієнтів, дозволяючи машині долати широкий спектр загроз під час сучасних конфліктів. Башта Lance 2.0 з різними удосконаленнями надає бойовій машині Lynx KF41 високий рівень можливостей на полі бою.

Читайте також: Індія має намір провести модернізацію БМП-2