xcounter
#

Індія має намір провести модернізацію БМП-2

1437
Індія має намір модернізувати власні БМП-2
Індія має намір модернізувати власні БМП-2

Командування СВ Індії розраховує модернізувати 811 БМП-2/2К "Саратх".

Командування СВ Індії спрямувала національним компаніям запит про наявність зацікавленості (expressions of interest) взяти участь у модернізації 811 зібраних за ліцензією БМП-2/2К "Саратх".

БМП-2 "Саратх"
Як заявило 4 вересня 2020 року Командування СВ Індії, від потенційних постачальників потрібно розробити прототип БМП-2/2К, який буде оснащений тепловізіонним прицілом навідника та панорамним командирським прицілом третього покоління, сучасною системою управління вогнем і автоматичною системою супроводу цілі. При цьому, модернізація передбачає збереження нинішнього озброєння БМП-2.

Згідно з інформацією СВ, модернізація буде проводитися відповідно до вимог Процедури закупівлі продукції оборонного призначення DPP 2016 (Defence Procurement Procedure 2016). Частка національного контенту в застосованому для модернізації обладнанні повинна становити не менше 40%.

Читайте також: Зіткнення з Китаєм активізувало "оборонку" Індії: країна пришвидшила закупівлю озброєнь

Кожному з включених в остаточний список постачальників (DAs -development agencies) в кінцевому підсумку буде надана одна БМП-2/2K для інтеграції відповідних систем. Представники галузі заявили, що прототипи, ймовірно, пройдуть випробування через 24 місяці після вибору підрядників.

За заявою представників СВ, індійські БМП-2/2К не здатні ефективно виконувати завдання в нічний час доби і їх прицільні системи, засновані на технології посилення зображення і не підходять для сучасних бойових дій.

В даний час на озброєнні СВ Індії залишається близько 1666 БМП-2/2К з придбаних в різних версіях 2691. Велика частина раніше поставленої техніки вимагає модернізації. Виробництво бронемашин триває на заводі Ordnance Factory Project Medak (OFPM). У червні були замовлені 156 додаткових БМП-2, поставка яких повинна бути виконана до 2023 року.

Варто зазначити, що у 2016 році ДП "СпецТехноЕкспорт", яке входить до складу ДК "Укроборонпром", та індійська компанія "Рілайенс Діфенс Лімітед" підписали Меморандум щодо спільної участі у модернізації БМП-2 для індійської армії. Співпраця, в першу чергу, стосується виготовлення та постачання вузлів та систем для підвищення мобільності БМП, модернізації систем прицілювання та управління вогнем БМП.

Читайте також: Чужого не купуємо: Індія вводить ембарго на 101 зразок імпортної зброї