xcounter
#

Зіткнення з Китаєм активізувало "оборонку" Індії: країна пришвидшила закупівлю озброєнь

1071
Індійські танки Т-90 на параді в Нью-Делі
Індійські танки Т-90 на параді в Нью-Делі

Рада з оборонних закупівель Індії узгодила низку проєктів на суму $5,5 млрд

Індія пришвидшила внутрішні та зовнішні закупівлі зброї після прикордонного зіткнення між індійськими та китайськими військами.

Так, у результаті сутички з китайськими військовими 15 червня 2020 року було вбито 20 індійських військовослужбовців.

Читайте також: Індія купить російські Су-30 та МіГ-29 та авіаракети до них. Українські?

Як зазначається, у п’ятницю, 3 липня 2020 року, Рада з оборонних закупівель Індії узгодила низку проєктів із закупівлі озброєнь на суму $5,5 млрд, з них $4,44 млрд – на закупівлю зброї у внутрішнього виробника.

Винищувач Су-30МКІ Індії
Винищувач Су-30МКІ Індії

Як стверджується, Індія модернізує 59 літаків МиГ-29 і придбає ще 21 в Росії. Крім того, Індія замовить 12 винищувачів Су-30МКИ російського виробництва у місцевої державної компанії Hindustan Aeronautics Limited.

Уряд також затвердив декілька національних програм розвитку озброєнь, зокрема боєприпасів для РСЗВ Pinaka, модернізацію бойових машин піхоти БМП-2, крилаті ракети наземного базування Nirbhay і ракети повітряного бою великої дальності Astra.

РСЗВ Pinaka
РСЗВ Pinaka

Крім того, була узгоджена екстрена закупівля артилерійських снарядів Excalibur для гаубиць M777, зенітних ракетних комплексів "Игла-С", а також протитанкових керованих ракет Spike.

Зазначається, що армія ймовірно буде закуповувати боєприпаси для Т-90, БМП-2, зенітне та артилерійське озброєння, стрілецьку зброю, а також ракети, снаряди й міномети. Військово-повітряні сили планують придбати ракети класу "повітря-повітря" і "повітря-земля", керовані бомби та низку іншого обладнання.

снарядів Excalibur для гаубиць M777
Індія планує терміново закупити снаряди Excalibur для гаубиць M777

Офіційний представник міністерства оборони Індії також заявив, що Індія хоче терміново отримати запчастини для винищувачів Су-30МКИ, підводних човнів типу Kilo і танків Т-90.

Затверджені Радою з оборонних закупівель проєкти, як стверджуються, будуть профінансовані протягом року, а постачання зброї та техніки розпочнуться через три роки. Водночас озброєння за пришвидшеними закупівлями збройні сили мають отримати протягом року.

Читайте також: Збройовий експорт Польщі різко впав: контракти зі США та Україною не рятують. А що у нас?