xcounter
#

Rheinmetall націлився продати Skyranger армії США: це потенційна угода на 4 млрд доларів

3146
Skyranger
Skyranger

Skyranger є версією Skynex на шасі бронемашини, але попри те, що зенітна система вже існує, а її ефективність доведена у бою, у США цілком можуть її додатково випробовувати ще 4 роки

Німецький оборонний гігант Rheinmetall має дуже серйозні плани на оборонний ринок США, для чого активно поглинає, наприклад, як Loc Performance Products за 950 млн доларів, та вступає в союзи з американськими компаніями, зокрема із Lockheed Martin.

А одним з напрямів експансії на американський ринок є зенітна система Skyranger, яка позиціонується, як ефективний засіб протидії дронам та іншим маловисотним цілям. При цьому вони мають дуже важливу позначку - ефективність доведена у бою. Бо Skynex вже ефективно експлуатується Україною.

Читайте також: У РФ проти зенітних FPV-дронів зробили РЕБ для вертольотів: чи є рішення проти такого захисту

Одразу нагадаємо, що у Rheinmetall існує сімейство зенітних систем на основі зеніток Oerlikon, снарядів з програмованим підривом та сучасної цифрової системи управління вогнем. Вони мають окремі назви - Skyranger для мобільної системи на базі бронешасі, Skynex для стаціонарної та версії на вантажному автомобілі, а також Skyshield, також відому як Skyguard 3, на базі модернізованих зеніток GDF009.

І Rheinmetall має доволі амбітні плани на просування Skyranger для американського війська, про що розповів очільник компанії Армін Паппергер, пише Hartpunkt. Для цього німці скористуються партнерськими відносинами із Lockheed Martin та спробують отримати замовлення на ці системи. При цьому потенційна потреба у цих системах лише для збройних сил США оцінена у 4 млрд доларів.

Водночас на шляху до цього навіть потенційного контракту існують значні перепони. Це потреба внесення змін у Skyranger згідно з вимогами збройних сил США, а також дуже довгий етап кваліфікації. Саме тому перші продажі можуть відбутися не раніше ніж через 3-4 роки.

З боку Defense Express зазначимо, що мова йде не лише про перенесення бойової частини з бронемашини Boxer на, наприклад на Stryker. До речі це навряд буде проблемою, бо для Австрії Skyranger встановлять на шасі Pandur, а для Угорщини на гусеничному Lynx. Мова йде про дуже затягнуті цикли випробувань взагалі. Наприклад, легкий танк M10 Booker, який став офіційним переможцем чотирирічного конкурсу Mobile Protected Firepower у червні 2022 року, буде проходити випробування до квітня 2025 року.

Читайте також: У Ізраїлі лише за три місяці модернізували старі ​гармати Vulcan для боротьби із БПЛА