xcounter
#

РФ значно активізувала рейси військово-транспортних літаків у Білорусь: залучені Ан-124 "Руслан" та Ан-22 "Антей"

20868
Ан-124 "Руслан" "ВКС" РФ
Ан-124 "Руслан" "ВКС" РФ

Рух опору Білорусі зафіксував різке пожвавлення рейсів військово-транспортної авіації РФ до військового аеродрому під Мінськом

Військово-транспортна авіація РФ почала постійні та активні рейси до Білорусі. Мова йде про 15 лише зафіксованих білоруським рухом опору літаків, які здійснили посадку на військовій авіабазі у Мачулищах під Мінськом.

За даними спільноти "Беларускі Гаюн" зафіксовано 10 прильотів Ил-76, 2 рейси Ан-22 "Антей" та три Ан-124 "Руслан" у період з 9 по 17 липня. Серед напрямів куди улітали чи прилітали ці літаки виділено Таганрог, Іваново та Анапа.

Читайте також: Знищити ворога в небі: як новий радар перетворить F-16 на "F-35 без стелс-технологій"

Рейси Ан-124 та Ан-22 з Таганрогу пов'язані із базуванням там авіабази військово-транспортної авіації РФ. Щодо маршруту Ан-22 з Білорусі до Твері, то там розміщено 196-й військово-транспортний полк. А в Іваново - 81-ий військово-транспортний авіаполк.

Вирахувати що саме могли везти ці літаки, відносно розташованих поряд військових частин чи баз зберігання доволі складно. Особливо, якщо брати Таганрог, який, відносно логістики, є однією з тилових баз угрупувань армії РФ. А найбільш відомим підрозділом в Іваново, який міг використати Ил-76, є 217-ий повітряно-десантний полк.

Ан-22 Антей ВКС РФ
Ан-22 "Антей" "ВКС" РФ

Деякі припущено можливо зробити лише відносно Анапи, звідки, попри те, що це на базовий аеродром військово-транспортної авіації РФ, частину рейсів здійснили Ил-76. У районі цього аеродрому розташовані здебільшого частини протиповітряної та берегової оборони. Тому цілком логічним було б очікувати від цих рейсів перевезення зенітних ракетних комплексів та оглядових РЛС.

Водночас треба враховувати, що перекидання авіатранспортом будь-якого озброєння чи живої сили здійснюється, через велику вартість, лише за певних умов. Наприклад, коли треба мінімізувати час транспортування, коли вартість озброєння доволі велика і організація транспортування наземним транспортом передбачає посилену охорону.

Читайте також: Вся справа в снарядах, або як бійці ЗСУ стрілятимуть із німецьких САУ Gepard по рашистам