xcounter
#

РФ вийшла на 2 млн боєприпасів великого калібру на рік, але має дефіцит у 500 тисяч й покриває його з КНДР

8813
У РФ вже давно не ховають постачання артснаядів з КНДР
У РФ вже давно не ховають постачання артснаядів з КНДР

Для покриття дефіциту у снарядах РФ на різних етапах залучала Білорусь, Іран, а тепер й КНДР, при цьому у ГУР МО знають звідки, як й через які склади ці боєприпаси потрапляють на фронт

Вадим Скібіцький, генерал-майор, заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України розповів, що у РФ в цілому вже вийшли на показники виробництва у 2 мільйони боєприпасів на рік у великих калібрах 122- та 152-мм, але досі залежні від постачання боєприпасів, основним джерелом яких стала КНДР.

Про це він зазначив під час подкасту "(не) Безпечна країна":

Читайте також: В "Інфозахисті" розповіли про комплекс РТР "Архонт" і на яку зброю рашистів він вже "полював"

"РФ виконала те оборонне замовлення, яке було поставлене оборонно-промисловому комплексу на 2023 рік. Вони вийшли на 2 млн боєприпасів, які вони можуть виготовляти власними силами на рік. Й мова йде про 122- та 152-мм артилерійських боєприпасів", - повідомив Вадим Скібіцький.

Але протягом 2023 року ворог був змушений для покривання дефіциту залучати зовнішні джерела постачання, якими стали: Білорусь, Іран та КНДР.

снаряди кндр
Російські "воєнкори" вже доволі давно публікують фото 152-мм снарядів з КНДР

"Спочатку снаряди возили з Білорусі, потім були партії з Ірану, а згодом пішли великі партії артилерійських боєприпасів, зокрема 122- та 152-мм, з КНДР. І по суті ми знаємо, звідки, яким чином, на яких базах вони зберігались у РФ і як потім доставлялись на фронт. І саме за рахунок цих постачань у РФ був майже виконаний план міноборони РФ ", - заступник начальника ГУР МО України

Але подальше розширення виробництво боєприпасів означає значно більше зусиль через необхідність нової ітерації з підвищення виробництва всіх комплектуючих боєприпасів: порохів, вибухових речовин, детонаторів тощо. А це означає не лише питання сировини, а й фахівців та виробничого обладнання.

"Наша оцінка полягає в тому, що у РФ залишиться дефіцит у 500 тисяч великокаліберних боєприпасів на рік й вони будуть змушені покривати його із зовнішніх джерел".

артилерія РФ

Відносно ж виробництва боєприпасів для України, то Вадим Скібіцький повідомив, що у цьому питанні все залежить від західних партнерів. Збільшення виробництва снарядів, за його словами, було піднято ще на третій зустрічі у форматі "Рамштайн", яка пройшла у червні 2022 року.

"Більше року пройшло, й ми бачимо, що оборонна промисловість європейських країн нарощує свої спроможності, але це не відбувається відразу. Це ми бачимо й по артсистемам, й у бронетехніці, й у боєприпасах", - резюмував заступник начальника ГУР МО України.

Читайте також: Словаччина чекала 5 років, щоб отримати перші F-16 на заміну МіГ-29