xcounter
#

РФ вичерпає кондиційні снаряди до кінця року: чому для РФ це не велика проблема

5870
РФ вичерпає кондиційні снаряди до кінця року: чому для РФ це не велика проблема

Є велика різниця між тим, що вважається простроченим боєприпасом у США та у РФ

Запаси артилерійських боєприпасів у армії РФ активно показують дно і за оцінками Пентагону боєздатних снарядів, термін експлуатації яких не вийшов у РФ залишилось лише до кінця цього року. Саме таку інформацію озвучив представник міністерства оборони США під час брифінгу для преси.

"Ми оцінюємо, що за тієї скорострільності, з якою РФ використовує свої артилерійські та ракетні боєприпаси, з огляду на те, що ми назвали б повністю справними, вони, ймовірно, могли б робити це до початку 2023 року", - повідомив представник Пентагона.

Читайте також: Перший успішний запуск бойового прототипу гіперзвукової ракети: B-52 показав, як буде бити ракетою AGM-183

Але це не означає те, що РФ залишиться без снарядів взагалі, бо рашисти починають просто використовувати прострочені боєприпаси. Використання старих снарядів, строки експлуатації яких вже вийшли призводить до відмов, нестабільності характеристик, відсутності детонації, чи навпаки передчасної детонації, часом у момент пострілу.

гиацинт сау рф
Для Кремля немає жодного значення скільки їх артилеристів загине через розрив снаряда під час пострілу

В цих умовах, за оцінкою Пентагона, Кремль буде намагатися збільшити темпи виробництва нових та відновлення старих боєприпасів, а також активізує свої перемовини з Іраном та КНДР, які можуть стати донорами боєприпасів.

При цьому для США під старими некондиційними боєприпасами маються на увазі ті, які були вироблені понад 40 років тому. І оцінка Пентагону виходиться із власних нормативів зберігання боєприпасів у армії США. А у РФ використання снарядів яким понад 40 років взагалі може не розглядатися як проблема попри збільшення кількості відмов та загибелі розрахунків під час пострілу.

Читайте також: Німеччина збільшить кількість PzH 2000 у строю ЗСУ, а для Leopard 2 вже немає перешкод