xcounter
#

Перший успішний запуск бойового прототипу гіперзвукової ракети: B-52 показав, як буде бити ракетою AGM-183

3930
Бомбардувальник B-52 з гіперзвуковою ракетою AGM-183A ARR
Бомбардувальник B-52 з гіперзвуковою ракетою AGM-183A ARR

Розгорнути цю ракету планують вже наступної осені

Повітряні сили США разом з корпорацією Lockheed Martin провели перші наскрізні випробування повного бойового прототипу гіперзвукової ракети AGM -183A Air-launched Rapid Response Weapon або ж ARRW, розповідають у виданні The War Zone.

Випробування відбулося 9 грудня, в ньому бомбардувальник B-52H з 96-го випробувального крила запустив прототип ARRW поблизу узбережжя Південної Каліфорнії – і це перший випадок, коли ракета AGM-183A була протестована у бойовій стрільбі.

Читайте також: Коли США зможуть погрожувати РФ і Китаю гіперзвуковими ракетами зі своїх стелс-есмінців та підводних човнів
AGM -183A Air-launched Rapid Response Weapon  ARRW гіперзвукова ракета
Гіперзвукова ракета AGM -183A Air-launched Rapid Response Weapon

Відзначається, що під час випробувань було успішно випущено ракету, від якої відділився гіперзвуковий глайдер з боєголовкою, яка досягла швидкості 5 Маха перед тим, як уразити задану ціль.

"Ракета досягла гіперзвукової швидкості, що понад у п’ять разів перевищує швидкість звуку, завершила траекторію польоту і вибухнула в районі аеродрому. Показання доводять, що всі цілі були досягнуті", – повідомляють у ПС США про тестування гіперзвукової ракети.

І це насправді значний успіх для програми, після того, як минулого року вона зіштовхнулася з деякими труднощами і щонайменше трьома невдалими випробуваннями.

Разом з тим, попри успішні випробування, майбутнє цієї ракети наразі незрозуміле, бо високопосадовці ПС США, зокрема й міністр Френк Кендалл, дуже обережно оцінюють плани щодо цієї зброї.

Водночас при цьому у ПС США планують якнайшвидше розгорнути ракету ARRW, ймовірно, навіть наступної осені – минулого тижня служба оголосила, що льотчики затвердили процедури штатного завантаження AGM-183A на B-52H.

Читайте також: Німці та іспанці взялися за зброю проти гіперзвуку, націлену на загрози "2035"