xcounter
#

РФ вдруге кинула на штурм шалену кількість бронетехніки разом з "байкерами" та багі - 79-а ОДШБр відбила атаку

6555
Відбиття ворожої атаки, скріншот з відео 79-ї ОДШБр
Відбиття ворожої атаки, скріншот з відео 79-ї ОДШБр

Російське окупаційне військо не полишає спроб штурмувати наші позиції із застосуванням десятків одиниць бронетехніки

Пресслужба 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади оприлюднила чергове відео бойової роботи військовослужбовців бригади, які вкотре відбили один з найбільших штурмів російського окупаційного війська - у знищенні техніки та живої сили ворога брали участь як артилеристи, так і оператори ударних дронів, протитанкісти сапери та піхотинці.

У бригаді відзначають, що всього ворог використав під час атаки одразу 57 одиниць бронетехніки, метою противника було прорвати оборону на Курахівському напрямку, але навіть попри значну кількість засобів, що брали участь у штурмі, російське військо зазнало невдачі.

Читайте також: Пакет допомоги від США на 1,7 млрд доларів, куди пішло 1,2 з них за програмою USAI

У 79-й ОДШБр заявляють, що у результаті успішних дій бійців бригади було уражено:

  • 12 ББМ
  • 8 танків
  • 9 мотобайків
  • одне багі
  • 36 окупантів (ще 32 отримали поранення).

І також важливим у цьому епізоді той факт, що це не вперше протягом останнього часу, коли ворог використовує таку дійсно значну кількість танків та бойових броньованих машин під час штурму наших позицій.

Так, 24 липня бригада оприлюднила кадри відбиття такого ж масованого штурму противника із залученням 57 одиниць бронетехніки, з яких 11 - танки, і ще 45 ББМ, і також одна бойова машина підтримки танків "Термінатор". У ворожій атаці також брали участь 12 мотоциклістів, а загальна кількість живої сили становила 200 штурмовиків.

Ворог штурмував позиції наших військових одразу з декілька напрямків, але завдяки успішним діям аеророзвідників по противнику вдалося навести вогонь артилерії, і також скоригувати удари дронів. Важливо відзначити й роботу саперних підрозділів, які знищили значну кількість ворожого озброєння. Загалом було уражено шість танків і 7 ББМ включно з піхотинцями, а також наші військові знищили всі мотобайки, які брали участь у штурмі. Тоді втрати ворога у живій силі становили 40 одиниць, ще 37 - "трьохсоті".

Після цієї спроби ворог не припинив штурми позицій 79-ї ОДШБр, але вже меншими силами - 25 липня у бригаді повідомили про атаку трьох танків та 13 ББМ, з них було уражено один танк і одну бронемашину, одна БМП була повністю знищена.

А 28 липня таврійські десантники завадили ворожій спробі штурмувати трьома БМП під прикриттям одного танка - останній підірвався на мінах, а одну БМП знищив оператор FPV-дрона, тож інші були вимушені втекти.

Читайте також: Російський дрон з пінопласту має назву "Гербера": у РФ виклали красномовне відео, яке багато чого пояснює