xcounter
#

РФ вдарила по порту в Одесі, бо "знайшла" там протикорабельні системи Harpoon, які загрожують її кораблям

11970
РФ вдарила по порту в Одесі, бо "знайшла" там протикорабельні системи Harpoon, які загрожують її кораблям

Протикорабельна зброя України становить серйозну загрозу для Чорноморського флоту РФ

Міністерство оборони РФ, відоме своїми фейковими заявами, оголосило, що ударом крилатими ракетами по Одеському порту 24 липня було знищено український військовий корабель та протикорабельний комплекс Harpoon.

Читайте також: Рашисти почали "полювання" за нашими комплексами "Нептун" та Harpoon (відео)

Водночас наразі немає жодних доказів, що РФ вдалося знищити бодай один протикорабельний комплекс – про це, зокрема, йдеться у черговому щоденному звіті від британської розвідки.

удар по одеському порту
Дим, що здійнявся після ракетного удару рашистів по морському порту "Одеса", 23 липня 2022 року, фото - "Громадське. Одеса"

"Росія майже напевно сприймає протикорабельні ракети як ключову загрозу, що обмежує їхню ефективність Чорноморського флоту. Це значно підірвало загальний план вторгнення, оскільки РФ не може реально спробувати захопити Одесу за допомогою морського десанту", – йдеться у звіті.

пкр Harpoon
Пуск ПРК Harpoon, фото ілюстративне

Британська розвідка наголошує, що РФ буде й надалі намагатися знищити протикорабельний потенціал України. Водночас, ймовірно, РФ зазвичай володіє застарілою розвідувальною інформацією, крім того, плани РФ підриваються поганим плануванням та підходом до операцій "зверху-вниз".

Читайте також: До Harpoon в ЗСУ може приєднатися ще одна ракета, яка ввалить по кораблю ЧФ РФ на 200 км