xcounter
#

Рашисти показали своїми "Калібрами", як вони "готові" виконувати угоду про вивіз зерна

2931
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Буквально учора Шойгу взяв зобов’язання не обстрілювати порти, що будуть задіяні для експорту продовольства з України

Сьогодні російські окупанти завдали ракетний удар по Одеському морському порту.

Всього орки випустили чотири крилаті ракети типу "Калибр", із яких дві – збила наша ППО, інші дві – уразили цілі на території порту. Про це йдеться у повідомленні Оперативного командування "Південь". Свою реакцію на цей підлий обстріл уже також дало Міністерство зовнішніх справ України в особи його речника Олега Ніколенко.

Читайте також: Кремль знову готується використати гіперзвуковий "Кинжал": на авіабазі "ВКС" РФ помітили близько 30 ракет

Про масштаб руйнувань в результаті цього удару може свідчити те, що очевидці кажуть про "велику пожежу на території порту" (можливо, були уражені силоси із зерном). В свою чергу, кількість випущених "Калібрів" - рівно 4 – дозволяє припускати, що удар виконав один із підводних човнів Чорноморського флоту РФ.

Тут мало просто вказати, що РФ обстріляла один із портів України, що мав бути розблокований для експорту зерна. Тут варто додати, що за підписаною учора в Стамбулі угодою, рашисти зобов’язались не обстрілювати в тому числі й портові об’єкти, а не тільки самі судна із зерном. Тим більш, свій підпис під такими домовленостями учора ставив особисто міністр оборони РФ та військовий злочинець Сєргєй Шойгу.

Дим, що здійнявся після ракетного удару рашистів по морському порту "Одеса", 23 липня 2022 року, фото - "Громадське. Одеса"
Читайте також: Західні аналітики оцінили, скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів (фото)