xcounter
#

РФ підвищить градус ядерного шантажу та перевела стратегічні сили у 24-годинну готовність - ГУР

Пуск PC-24​ "Ярс"
Пуск PC-24​ "Ярс"
17045

Кремль запланував здійснити пуски міжконтинентальних балістичних ракет наземного базування та підводних ракетоносіїв, а також крилатих ракет з літаків стратегічної авіації

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що Кремль посилює ядерний шантаж, який має досягти нової критичної точки під час візиту президента США до Європи 20-22 лютого.

Зокрема рашисти активно готують до пусків всю свою ядерну стратегічну тріаду, вже провели перевірку системи централізованого бойового управління "Моноліт", а сама готовність сил підтримується у межах 24-годинної бойової готовності до застосування.

Читайте також: Рашисти заяляють про появу нової ракети "Изделие 720" та про плани розширити виробництво Х-101

Зокрема команда на висування у район майбутнього пуску вже надана ракетному підводному крейсеру стратегічного призначення, до пусків готуються сили стратегічної авіації та ракетні війська стратегічного призначення.

Водночас у деяких рашиських джерелах з'явилась інформація, що РФ має провести в один день одразу цілий ряд практичних пусків балістичних ракет. Зокрема має бути проведене друге льотне випробування РС-28 "Сармат". Також буде здійснено черговий пуск "Ярс", яка є модернізацією радянського "Тополя". Водночас зазначається, що буде здійснено перший випробувальний пуск нової командної ракети "Сирена-М".

Зокрема відомо про розробку наприкінці розпаду СРСР ракети 15Ю75 "Сирена", яка є частиною системи "Периметр". Ця ракета базувалась на "Тополі" й тому можливо зробити припущення, що "Сирена-М" базується на PC-24 "Ярс".

PC-24 Ярс
PC-24 "Ярс" може бути у мобільному та шахтному виконанні

Сама система "Периметр" також відома під "літературною" назвою "Мертва рука", є елементом автоматизованої системи управління ракетних військ стратегічного призначення. Її суть полягає у тому, що радіокоманда на масовий запуск балістичних ракет здійснюється з запущеної командної ракети.

Запуск ракети "Сирена" здійснюється за командою, або в автоматичному режимі у випадку фіксації цілого ряду факторів, зокрема підвищення ядерного фону на території РФ, відсутність зв'язку із командними пунктами тощо. Розробка цієї системи у СРСР мала гарантувати ядерний удар у відповідь навіть в умовах знищення загальної системи управління військами. З початку створення цієї системи роль командної ракети виконувала 15А11 на базі УР 100 УТТХ.

УР 100 УТТХ
УР 100 УТТХ вже у вигляді пам'ятника

Як зазначають у ГУР МОУ: "такі дії військово-політичного керівництва РФ, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України".

Також варто нагадати, що днями пройшло доволі дивне тренування літаків апарату міноборони РФ, коли у повітрі перебувало одразу два повітряних командних пункти Ту-214ПУ-СБУС та ще три відомчих борти.

Читайте також: Схоже без РФ не обійшлось: КНДР здійснила третій успішний пуск міжконтинентальної ракети Hwasong-17