xcounter
#

РФ перенацілила Shahed-и на інші цілі: одна з можливих причин - зміна бойової частини

3387
Збитий Shahed з новою бойовою частиною "БСТ-52"
Збитий Shahed з новою бойовою частиною "БСТ-52"

Ворог потроху змінює тактику ударів іранськими дронами-камікадзе типу Shahed​-136

РФ перенацілила свої літако-снаряди типу Shahed-136 на інші цілі, про що свідчить атака цими далекобійними засобами сьогодні у ночі, 30 січня. Відповідно до зведення Командування Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог випустив 35 дронів-камікадзе, з яких вдалось збити лише 15.

Як зазначено у звіті: "частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з РФ".

Читайте також: Рашистам примарився румунський F-16C, який вдарив по окупантам на Херсонщині

Й атака по прифронтових та прикордонних районах вже прямо вказує на те, що ефективність мобільних груп Сил оборони України змушує ворога відмовлятись від направлення значної частини Shahed-ів у тилові райони.

А атака інфраструктури паливно-енергетичного сектору може бути пов'язана із новою бойовою частиною, яка тепер встановлюється на ці літако-снаряди. Як вже писав Defense Express, нова, вже третя російська бойова частина Shahed-136 має комбіновані ефекти: кумулятивний та запалювальний.

Бойова частина з індексом "БСТ-52", на відміну від "БСФ" та "МСНИ" (назви умовні й дані за маркуванням), має кумулятивну воронку та термічні елементи. Й з огляду на все, за задумом, вона призначена саме для знищення сховищ паливно-мастильних матеріалів.

Бойова частина БСТ-52 російського виробництва для Shahed-ів
Бойова частина "БСТ-52" російського виробництва для Shahed-ів

Також необхідно розуміти, що Shahed-и з "БСТ-52" становлять значну загрозу й при влучанні у звичайні будинки. Зокрема, як повідомляє Національна поліція, через російську атаку у Київській області виникла пожежа в одній з будівель.

Читайте також: Скільки часу необхідно, щоб оформити угоду на F-35 та скільки чекати на літаки: приклад Чехії