xcounter
#

Рашисти зі своїх військових кораблів погрожують цивільним суднам у Чорному морі

1374
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Раніше РФ оголосила необмежену морську війну у Чорному морі і погрожувала топити всі судна, які йдуть у порти України

Державна прикордонна служба України у своїх соцмережах опублікувало відео, на якому росіяни з одного зі своїх військових кораблів погрожують екіпажу цивільного судна, яке перебувало в акваторії Чорного моря.

Окупанти вийшли на зв’язок із судном через відкритий канал. Росіяни спершу намагалися дізнатися національну приналежність судна, інформацію про те, який вантаж воно перевозить та чи має на борту зброю.

Читайте також: Мінами проти "Ланцетів": доволі екзотичні противертолітні міни потенційно є рішенням ефективного захисту

Далі окупант "інформує" екіпаж цивільного судна про "заборону просування до портів України", а також що "перевезення судном будь-якого вантажу до України вважається російською стороною як потенційне транспортування військового вантажу".

Ну і що, мовляв, країна, під прапором якого цивільне судно рухається до портів України вважається "втягнутою у конфлікт".

Водночас, відповідно до сервісу MarineTraffic, який демонструє переміщення кораблів по всьому світу, акваторія Чорного та Азовського морів виглядає наступним чином:

Нагадаємо, що ще з 20 червня РФ, порушуючи всі можливі правила ведення війни на морі, оголосила необмежену морську війну і погрожувала топити всі цивільні судна, які йдуть до українських портів.

береговий ракетний комплекс

У відповідь Міноборони України оприлюднило власну заяву, в якій зокрема відзначило, що буде розглядати всі судна, які прямують у напрямку портів РФ та тимчасово окупованих портів України як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення і що Сили оборони України "мають необхідні засоби для відсічі російської агресії на морі".

Читайте також: Старомайорське звільнено ЗСУ: що далі та чому ситуацію необхідно бачити у 3D