xcounter
#

Старомайорське звільнено ЗСУ: що далі та чому ситуацію необхідно бачити у 3D

13863
Конфігурація фронту за даними DeepState
Конфігурація фронту за даними DeepState

Звільнення селища Старомайорське є вкрай необхідним кроком для подальшого просування на Старомлинівку, але вочевидь головні бої будуть йти трохи західніше

Завдяки успішним діям Сил оборони України, зокрема 35-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського та 7-го окремого батальйону "Арей" УДА 129-оБр сил ТРО ЗСУ було звільнено населений пункт Старомайорське.

Цей успіх вкрай важливий для просування українських захисників, бо лежить на осі у напряму дійсно ключового населеного пункту Старомлинівка. Бо він вже є важливим перехрестям після якого відкривається можливість зміни напрямів ударів у будь-якому напрямі.

Читайте також: Мінами проти "Ланцетів": доволі екзотичні противертолітні міни потенційно є рішенням ефективного захисту

І цей задум був доволі чітким із початком боїв за Времіївський виступ у середині червня, коли українській бійці вибили окупантів з населених пунктів Нескучне, Сторожеве та Благодатне.

Старомайорське

Водночас ситуацію необхідно роздивлятися не лише на основі однієї "пласкої" мапи, а враховувати рельєф, який попри те, що мова йде про Південь України не означає те, що це "плаский стіл". Й справа в тому, що Старомайорске, а за ним Завітне Бажання та сама Старомлинівка знаходяться у долині річки Мокрі Яли.

Старомайорське

Й саме тому увагу заслуговує не лише просування по низині, а й по висотах, які знаходяться поряд. Зокрема, як пише один з учасників спільноти "Інформаційний Спротив" Костянтин Машовець "найбільш активні дії протягом минулих діб відбувалися в районі селища Приютне та північно-східніше його".

Тобто звільнення цього населеного пункту, з подальшим розвитком на Ремівку призведе до зміни конфігурації фронту, а у випадку прориву оборони ворога далі на Любимівку створить всі передумови для ефективного штурму Старомилнівки.

Цю ситуацію цілком розуміютьрашисти, тому їх командування, за даними Машовця, тримає доволі значні сили у складі підрозділів 336-ої окремої бригади морської піхоти та 34-ої окремої мотострілецької бригади, які тримають ділянку Володине-Приютне-Ремівка.

Читайте також: Mesh-мережа стала реальністю: радіостанції HIMERA отримали нову цікаву опцію