xcounter
#

Рашисти "засвітили" свій важкий танк з 1940-х: чи привезуть його в Україну і до чого тут "Катюша"

32374
ИС-3
ИС-3

У мережі з’явилося фото з танком, який розробляли у 1944 році, але поки висновки робити зарано

Нещодавно рашисти засвітили, що в Україні на полі бою у пару до Т-62 можуть приїхати ще старіші танки – окупанти розпочали розконсервацію Т-55 та Т-54, і це стало приводом обговорити, а про які ще архаїчні машини може згадати ворог, і одним з кандидатів на цю роль (перед Т-34) може цілком бути Т-10, він же ИС-8, який вироблявся з 1954 по 1966 роки.

Але нещодавно у мережі з’явилося фото, яке говорить про таке – що начебто рашисти вже взялися знімати зі зберігання ще старіші танки – йдеться про ИС-3, який вироблявся у 1945-1946-х роках і експлуатувався до 1973.

Читайте також: Чому закопати танк, навіть Т-54 чи Т-62 та перетворити на ДОТ - це не так просто, як здається
ИС-3
Важкий танк ИС-3 десь у РФ

Тези про цей танк одразу ж розділилися – одні стверджують, що РФ вже везе ці танки цілими ешелонами, інші кажуть, що це взагалі фотошоп і, мовляв, навіщо рашистам одразу лізти по цей важкий танк, якщо є ще достатньо Т-62 і тим паче Т-55.

Насправді тут можна сказати таке – якщо ті ж Т-55/Т-54 дійсно помічені ешелонами, то один ИС-3 – це все ж таки поки що один танк, і з урахуванням одного лише фото робити якісь конкретні висновки не варто.

Зрештою, тут можна згадати ще один "фальстарт", який облетів мережу після появи інформації про те, що окупанти вирішили розконсервувати танки Т-55/Т-54, а саме відео з "Катюшею".

Тоді також одразу ж з’явилися тези про те, що, мовляв, рашисти везуть ці ракетні системи залпового вогню БМ-8 на фронт, але номери натякають, що, ймовірніше, ця машина поїде кудись на парад або ж будуть знімати "переможне" кіно. До речі, доволі іронічно, що саме ця машина – на шасі Studebaker US6, які США постачали СРСР за ленд-лізом.

Читайте також: Кількість розконсервованих РФ танків Т-54 та Т-55 більшає: головне питання - хто буде відновлювати