xcounter
#

Рашисти виготовляють нові Т-90М "Прорыв", і це ще одна причина дати Abrams та Leopard 2 для ЗСУ

8865
Танки Т-90М "Прорыв" зі складу Таманської дивізії, ілюстративне фото довоєнних часів
Танки Т-90М "Прорыв" зі складу Таманської дивізії, ілюстративне фото довоєнних часів

В умовах коли російський ВПК і далі може продовжувати виробництво танків, сучасні західні ОБТ стають для нашого війська життєво необхідною зброєю

На початку січня 2022 року рашистська корпорація "Ростех" прозвітувала про передачу армії РФ чергової партії танків Т-90М "Прорыв". Офіційно кількість переданих машин не розкривається, на фото можемо побачити мінімум чотири танки, завантажені на залізничні платформи, йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Якщо зважити, що до повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року російське військо мало лише 20 одиниць Т-90М "Прорыв", то зараз кожен такий танк для російських військових "на вагу золота". Особливо коли такі дорогоцінні танки намагається відбирати собі по лінії Міноборони РФ "кухар Путіна" та власник ЧВК "Вагнер" Прігожин. В свою чергу, самі "вагнерівці" хизуються, що активно використовують Т-90М "Прорыв" на полі бою проти ЗСУ. Що якби чітко показує напрямок руху для ешелону з партією новітніх танків.

Читайте також: Який західний танк краще для ЗСУ: Abrams чи Leopard 2 і на що треба звернути особливу увагу
Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

"Сильним місцем" танку Т-90М "Прорыв" вважається його бортова електроніки та комплекси активного захисту. Саме тому, коли орки кинули цей ОБТ на Харківщині у вересні 2022 року, цей трофей став особливо цінною знахідкою для українських фахівців.

"Слабке місце", яке перекреслює усі можливі переваги – погана кваліфікація екіпажів, яким вручають Т-90М "Прорыв". Наприклад, танкісти армії РФ навіть на такі танки примудрились наварити "мангали", чим зокрема нівелювали дію комплексу активного захисту "Накидка" та буквально "спустили в унітаз" 50 років напрацювань своєї "оборонки" по цій темі. Найманці з ПВК "Вагнер" взагалі використовують Т-90М "Прорыв" як імпровізовану САУ, чим лише прискорено "добивають" ресурс танка.

Т-90М "Прорыв" з "мангалом", серпень 2022 року, фото взяте з "Цензор.нет"

Але сам факт того, що рашисти досі можуть виготовляти та відправляти нові танки на фронт, є черговим аргументом на користь того, чому ЗСУ мають отримати від заходу Abrams та Leopard 2. В наших умовах сучасні західні ОБТ уже перетворюються на життєво необхідну зброю.

Читайте також: У 2023 році ЗСУ мають отримати від чехів ще 120 модернізованих Т-72, а так передача Abrams і Leopard 2 уже перезріла