xcounter
#

Рашисти теж хочуть "ноу-хау" на полі бою, яке вже є в ЗСУ: з’явиться воно в окупантів не швидко

27188
Рашисти теж хочуть "ноу-хау" на полі бою, яке вже є в ЗСУ: з’явиться воно в окупантів не швидко

У РФ хочуть створити свій аналог американського Starlink

Росія хоче мати свій Starlink – приватна компанія SR Space на виставці "Аэронет-2035" показала макет космічного апарату під назвою SR NET, розповідає "Мілітарний".

Наразі відомо, що мережа з 96 таких супутників має забезпечити широкосмуговий доступ до мережі по всій території РФ, а перший запуск SR NET хочуть здійснити у 2024 році, льотні випробування на орбіті триватимуть 3-6 місяців.

Читайте також: Чи може РФ збивати супутники на орбіті й наскільки це результативно

Відзначається, що випробування покажуть, яке саме рішення по конфігурації буде прийнято. Корисне навантаження супутника – шість антен з плоскою фазованою решіткою і параболічною антеною.

SR NET супутник
Супутник SR NET, фото ілюстративне

Найцікавіше, як каже гендиректор SR Space, що наразі перед компанією стоїть завдання зробити угруповання "під цілі та завдання всередині Росії", хоча у планах – зробити це угруповання не тільки національним, але й таким, що буде охоплювати весь світ.

Тобто, по суті, йдеться про створення аналога американської системи Starlink, термінали якої наразі активно використовують бійці ЗСУ для зв’язку безпосередньо на полі бою і, схоже, що російське військо також хоче мати для себе таку "опцію" – з урахуванням серйозної прогалини у цьому напрямку.

Тактико-технічні характеристики супутника SR NET

  • зв’язок у смугах радіочастот у Ka- та Ku- діапазонах;
  • запуск на орбіту близько 600 км;
  • маса супутника – 460 кг;
  • пропускна здатність – 40 Гбіт/c.
Читайте також: Супутниковий зв'язок підперли колодою: ЗСУ знищили центральний пункт зв'язку рашистів у Новій Каховці